Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2041-mpiskotoglyko11.jpg
Μπισκοτογλυκό



Μπανόφι-Banoffee Pie

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τετάρτη, 18 Μάρτιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
κανένας
Περιγραφή

Αυτή είναι η ευκολότερη παραλλαγή του γλυκού αυτού. Το έχω φτιάξει άπειρες φορές. Το φτιάχνω συνήθως σε πυρέξ, αλλά όταν είναι να πάει για δώρο, τότε το κάνω σε μορφή τούρτας.

Συστατικά

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα που το έχουμε βράσει και το έχουμε κάνει καραμέλα κατά τον τρόπο που λέω παρακάτω
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • 3 - 4 μπανάνες κομμένες σε φετάκια
  • Μισό κουτί των 500 γρ. φυτική κρέμα κρετόρε ιταλική, που βρίσκεται στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ, χτυπημένη σε σαντιγί χωρίς ζάχαρη
  • Μισή κούπα φρέσκο γάλα χλιαρό
  • 1 σφηνάκι κονιάκ, αν το φάνε παιδιά, μη βάλετε
  • Μισή κουβερτούρα τριμμένη ή και λιγότερο
Οδηγίες

Εικόνα και τηλεοπτική φιλοξενία από TinyPic

  1. Βράζω το ζαχαρούχο γάλα μέσα στο κουτί του κλειστό, για να γίνει καραμέλα για 2 ώρες από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός, σε χαμηλή φωτιά.
  2. Ανακατεύω το χλιαρό γάλα με το κονιάκ και βρέχω τα μπισκότα.
  3. Τα απλώνω σε ένα μικρό πυρέξ ή σε φόρμα που αφαιρείται ο πάτος ή βάζω σε πιατέλα ένα τσέρκι ζαχαροπλαστικής.
  4. Στρώνω 2 σειρές μπισκότα την μια πάνω στην άλλη.
  5. Στην συνέχεια απλώνω το καραμελωμένο γάλα πάνω στα μπισκότα.
  6. Μετά τοποθετώ τις μπανάνες και πάνω την σαντιγί με κορνέ ή χωρίς, δεν έχει σημασία.
  7. Αν δεν έχετε κορνέ απλώστε τη σαντιγί με το μαχαίρι και στην επίπεδη επιφάνεια τραβήξτε με το πιρούνι σειρές.
  8. Τέλος προσθέτουμε την τριμμένη κουβερτούρα.
  9. Μπορούμε αντί για κουβερτούρα να ραντίσουμε κακάο.
  10. Μπορούμε το κάθε κομμάτι που κόβουμε να το περιχύνουμε και με σάλτσα σοκολάτας (Κουβερτούρα, λίγο γάλα, λίγο βούτυρο).
  11. Είναι ωραία και τούρτα γενεθλίων.
  12. Καλή επιτυχία!

Εικόνα και τηλεοπτική φιλοξενία από TinyPic

Λίγα μυστικά ακόμα

Η κρέμα γάλακτος η συγκεκριμένη περιέχει βανίλια και ζάχαρη λίγη. Συνήθως σε αυτό το γλυκό δεν προσθέτουμε ζάχαρη.
Μπορούμε να βράσουμε περισσότερα από 1 κουτιά γάλα και να τα αποθηκεύσουμε στο ντουλάπι μας για αρκετό καιρό. Είναι πρακτικό.
Στην αγορά υπάρχει επίσης και έτοιμη μαρμελάδα καραμέλα στα σούπερ μάρκετ, εκεί που πουλούν τις μαρμελάδες. Είναι μια εύκολη εναλλακτική λύση αυτή.
Μπορεί κατα τη διάρκεια που βράζουμε το γάλα, να χρειαστεί να προσθέσουμε κι άλλο νερό, ώστε το κουτί να είναι πάντα σκεπασμένο από νερό.

 

Σχόλια
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Παρασκευή, 12 Ιούνιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ομολογώ πιο απλη συνταγή για μπανοφι,εστω σε παραλλαγή δεν γίνεται .Ευχαριστώ .
Σχόλιο από Αλεξάνδρα , Σάββατο, 18 Ιούλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Απλά θεική!!!!!!!!!!!!!!
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 31 Ιούλιος 2009
Η φωτογραφία είναι από την Αλεξάντρα που έφτιαξε τη συνταγή αυτή.

Image and video hosting by TinyPic

Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 11 Οκτώβριος 2010
Ιωαννίτσα, βράζουμε το γάλα σε μέτρια θερμοκρασία και πάντα το νερό να σκεπάζει τα κουτιά.Αν χρειαστεί προσθέτεις κι άλλο νερό. Αφήνεις να πάρει πρώτα μια βράση το νερό και μετά κατεβάζεις τη θερμοκρασία στο μισό περίπου, ώστε να βράζει αλλά μέτρια. Το καραμελωμένο γάλα γίνεται παχύρευστο. Μπορείς να βράσεις περισσότερα κουτιά ζαχαρούχου και να τα αποθηκεύσεις στο ντουλάπι σου.
Στην αγορά υπάρχει έτοιμη μαρμελάδα καραμέλας, αν δεν θέλεις να βράζεις.
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 12 Οκτώβριος 2010
Στη συνταγή προστέθηκαν σημειώσεις!
Σχόλιο από hrisag , Κυριακή, 14 Νοέμβριος 2010
Δοκιμαστηκε και εχω να πω ειναι πανευκολο και υπεροχο!Η μονη του δυσκολια αν την πει κανεις ετσι ειναι η αναμονη της καραμελας!
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 14 Νοέμβριος 2010
Χρύσα, αν σου αρέσει τελικά η συνταγή, μπορείς να βράζεις περισσότερα από 1 κουτιά και να φτιάχνεις καραμέλα μαζικά και κλειστά να τα αφήνεις στο ντουλάπι σου. Έτσι δε βράζεις συνέχεια. Βέβαια όπως ανέφερα υπάρχει και έτοιμη καραμέλα μαρμελάδα στα σούπερ σε περίπτωση που κάποιος βιάζεται.
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 14 Νοέμβριος 2010
Η φωτογραφία από τη Χρύσα που έφτιαξε τη συνταγή.
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 14 Νοέμβριος 2010
Η φωτογραφία από τη Χρύσα που έφτιαξε τη συνταγή.
Σχόλιο από hrisag , Κυριακή, 14 Νοέμβριος 2010
ναι το διαβασα και ειχα βρασει 2 κουτια σε περιπτωση που παει κατι λαθος,ηθελα να εχω αυτη την αυθεντικη γευση,εβαλα και φωτο στα κερασματα.ναι μου αρεσε πολυ!
Σχόλιο από Margo , Κυριακή, 23 Ιανουάριος 2011
Η φωτογραφία από τη Soulli που έφτιαξε τη συνταγή.

Image and video hosting by TinyPic
Σχόλιο από soulli , Τρίτη, 25 Ιανουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Δεν έχω λόγια για αυτό το γλυκό!!Είναι τόσο εύκολο αλλά η γεύση του είναι ανεπανάληπτη!!!Τί άλλο μπισκότο μπορούμε να βάλουμε εκτός απο πτι-μπερ?Εγώ κατα λάθος έβαλα τα ολικής αλέσεως και μπορώ να πώ οτι δεν το κατάλαβε κανείς και το μπισκότο είναι πιο τραγανό.
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 25 Ιανουάριος 2011
Δοκίμασε και τα πτι μπερ,Σούλα, είναι πολύ νόστιμα αλλά και νταιτζέστιβ που έβαλες καλά είναι.
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 19 Μάρτιος 2011
Η φωτογραφία από την Ειρήνη, που έκανε τη συνταγή!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Σάββατο, 19 Μάρτιος 2011
Έβαλα 2 κουτιά καραμελλωμένου γάλακτος και 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος φάγε που την χτύπησα και πρόσθεσα 4 κουταλιές άχνη,επίσης τα μπισκότα ήταν 2 σειρρές πτι -μπέρ ολικής άλεσης,Στόλισα με διάφορα φρουί γλασσέ για να την κάνω πιό γιορταστική!
Μεταφορά στην κορυφή