Mπαρμπούνια με κόκκινη σάλτσα και φέτα
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
-
6 μπαρμπούνια καθαρισμένα
-
1 φρ. Κρεμμύδι ή λίγο ξερό
-
Λίγο λάδι
-
1 σκελίδα σκόρδο στην πρέσα
-
1 κλωνάρι δεντρολίβανο ή ελάχιστο ξερό
-
1 φύλλο δάφνης
-
2 φρέσκες ντομάτες τριμμένες
-
1 κ.σ. ξύδι
-
Αλάτι και πιπέρι
-
Λίγη φέτα τριμμένη
Οδηγίες
-
Αλατοπιπερώνουμε τα μπαρμπούνια
-
Στο τηγάνι σοτάρω για λίγο το κρεμμύδι.
-
Προσθέτω το σκόρδο, τη ντομάτα, το δεντρολίβανο, τη δάφνη, το ξύδι και αφήνουμε να ψηθεί λίγο η σάλτσα σε μέτρια φωτιά.
-
Βάζουμε τα ψάρια πάνω στη σάλτσα.
-
Προσθέτουμε λίγο νερό, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να σιγοψηθούν περίπου 10 λεπτά.
-
Λίγο πριν το τέλος, ρίχνουμε πάνω στα ψάρια τη φέτα και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
-
H φέτα είναι προαιρετική.
Σχόλια
Πάρα πολύ γευστικό πιάτο. Το δε ξύδι στα ψάρια, δίνει πάντα μοναδική γεύση!!
Η φωτογραφία από τη Νάνα που έκανε τη συνταγή.
ΜΜΜΜ!!τέλεια υλικά!!!δενδρολίβανο και ξύδι!!να υποθέσω πως μπορούμε να φτιάξουμε τη συνταγή και με άλλα ψάρια??
Nαι, θα μπορούσε να γίνει και με άλλα μέτρια ψάρια.
Ευχαριστώ Ηλιάννα!!θα τα φτιάξω,έχουν πολύ ωραία σάλτσα !!!!!!
Πολυ νόστιμο φαγητο !! Μας άρεσε όλους