Μπιφτέκια αφράτα με πατάτες φούρνου
- 1 κ. κιμά μοσχαρίσιο,
- 2 κρεμμύδια στον τρίφτη ή στο μούλτι,
- 2 ντομάτες στο μούλτι ή τρίφτη,
- 2 καρότα στο μούλτι,
- 2 κ. σ. ξύδι,
- 2 κ. σ. λάδι,
- 1 κ.σ. ρίγανη,
- 2 φέτες ψωμί μουλιασμένο και στιμμένο καλά,
- μαϊντανό και δυόσμο ψιλοκομμένα,
- αλατοπίπερο,
- 8-10 πατάτες κομμένες σε φέτες χοντρές,
- 1 κ.σ. μουστάρδα πικάντiκη,
- 1 κ. ρίγανη,
- 2 λεμόνια το χυμό τους,
- 1/2 φλ. λάδι,
- 2 φλ. νερό,
- αλατοπίπερο για τις πατάτες,
- παρμεζάνα τριμμένη για το τέλος.
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά του κιμά καλά και βάζουμε στο ψυγείο για λίγο να σφίξει το μείγμα.
- Κόβουμε χοντρές φέτες τις πατάτες τις βάζουμε σε μπολ μεγάλο,ρίχνουμε το λάδι,μουστάρδα,ρίγανη,χυμό και αλατοπίπερο,ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας να πάρουν οι πατάτες όλα τα αρώματα!
- Τις βάζουμε σε ταψί ,ρίχνουμε το νερό και ψήνουμε 30' στους 200β.να ροδίσουν λίγο.
- Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα βάζουμε απάνω στις πατάτες,ψήνουμε ακόμη 30' τουλάχιστον ίσως περισσότερη ώρα θα δούμε να ψηθούν καλά τα μπιφτέκια μας!!
- Τα τελευταία 10' πασπαλίζουμε τα μπιφτέκια με την παρμεζάνα !!.
Εύκολο νόστιμο φαγητό που αρέσει στα παιδιά και το τρώνε με ευχαρίστηση!!