Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2820-mpampasroymi.jpg
Μπαμπάς με ρούμι



Μπιφτέκια με φέτα και σάλτσα λαχανικών

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Παρασκευή, 15 Ιανουάριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 6 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Τα μπιφτέκια με αυτόν τον τρόπο γίνονται πολύ ζουμερά !

Συστατικά
  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή αρνίσιο ή χοιρινό ή  μεικτό ή κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι ψιλ/νο
  • Αρκετό μαϊντανό ψιλ/νο
  • 2 φέτες ψωμί βρεγμένο στο γάλα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κομμάτι φέτα
  • Αλάτι και πιπέρι

Σάλτσα

  • Λίγο λάδι
  • 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκι ή 1 ξερό ψιλ/νο
  • Μερικές ελιές σε κομμάτια
  • 2 κούπες σπανάκι αχνισμένο
  • 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και χωρίς σπόρια σε κυβάκια
  • Λίγο χυμό λεμονιού
  • Λίγη φέτα τριμμένη
  • Λίγη ρίγανη φρέσκια
  • Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια, εκτός της φέτας. Βάζουμε  για λίγη ώρα στο ψυγείο να σφίξουν.
  2. Ζυμώνουμε μακρόστενα μπιφτέκια και στο κέντρο καθενός βάζουμε ένα κομμάτι μακρόστενη φέτα ή και τριμμένη φέτα. Το κλείνουμε καλά μέσα στον κιμά.
  3. Βάζουμε τα μπιφτέκια σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι και τα ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία.
  4. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις ελιές.
  5. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα μαζί με το σπανάκι και αλατοπιπερώνουμε.
  6. Ανακατεύουμε για λίγο και βάζουμε το χυμό λεμονιού και τη ρίγανη.
  7. Αν έχουμε ψήσει τα μπιφτέκια χώρια, τα προσθέτουμε στη σάλτσα και τα αφήνουμε για λίγο μέσα στη σάλτσα .
  8. Στο τέλος ρίχνουμε  φέτα τριμμένη από πάνω κατά το σερβίρισμα.
  9. Συνοδεύουμε με ψητές πατάτες.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Σε περίπτωση που τα μπιφτέκια είναι αρκετά, πρώτα τα ψήνουμε στο τεφάλ ή στο γκριλ ή στην ψηστιέρα και  προς το τέλος τα βάζουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα.
  • To σπανάκι το φρέσκο αρκεί να το αχνίσουμε για λίγο σε σκεπασμένη κατσαρόλα  χωρίς νερό και να ξεσκεπάσουμε και να αφήσουμε σε δυνατή φωτιά να εξατμιστεί το υγρό του.
  • Το κατεψυγμένο σπανάκι το βάζουμε στο τηγάνι χωρίς να το ξεπαγώσουμε.
Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 18 Ιανουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Συνταγή λαχταριστή, με χρώματα, αρώματα και γεύση!
Σχόλιο από marianta , Δευτέρα, 18 Ιανουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ξεχωριστή και πεντανόστιμη η συνταγούλα σου Ηλιάννα!
Σχόλιο από annakats , Παρασκευή, 19 Νοέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Καταπληκτικό πιάτο.Γευστικό ελαφρύ και με διαλεχτά υλικά.Συνοδεύτηκε με πατάτες δεντρολίβανου.Τις τηγανιτές τις διαγράψαμε από το μενού μας.Βέβαια όχι με φρέσκο δενδρολίβανο.
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 19 Νοέμβριος 2010
annakats, την επόμενη φορά προσπάθησε να βάλεις φρέσκο δεντρολίβανο στις πατάτες και όχι ξερό, θα είναι ακόμα καλύτερα. Υπάρχουν μικρές γλάστρες με δεντρολίβανα ακόμα και στις λαϊκές αγορές και θα περάσεις πολύ καιρό. Βάλε φρέσκο και θα με θυμηθείς.
Σχόλιο από sofouleli , Τρίτη, 05 Ιούλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μία άλλη παραλλαγή μ αυτό τον όμορφο τρόπο φτιαχμένα.
Σχόλιο από Giannis , Τρίτη, 05 Ιούλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Poly oraio.
Giannis
Μεταφορά στην κορυφή