Μπιφτέκια με ούζο γεμιστά
- 1 κ. κιμά μοσχαρίσιο,
- 2 αυγά,
- 2 φλ. μυζήθρα φρέσκια (όχι ξηρή),
- 2 κρεμμύδια τριμμένα στο μούλτι,
- φρυγανιές μουσκεμένες σε 1/2 ποτήρι γάλα,
- 3-4 κ.σ. λάδι,
- αάτοπίπερο,
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό,
- 1/2 σφηνάκι ούζο,
- 3-4 μέτριες πατάτες σε φέτες,
- ρίγανη,
- 1 ντομάτα χοντροκομμένη και μπαστουνάκια πιπεριάς.
Γέμιση:
- 1/2 πράσινη πιπεριά σε κυβάκια,
- 200 γρ. ρεγκάτο σε κυβάκια.
- Βάζουμε σε μπολ τον κιμά, αυγά,τα ην μυζήθρα, μαϊντανό, κρεμμύδια, ανακατεύουμε τα υλικά μας, προσθέτουμε τις φρυγανιές με το γάλα, το ούζο, λάδι και αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά μας, βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
- Κόβουμε τη ντομάτα σε μεγάλα κομμάτια ή φέτες, τις πατάτες σε ροδέλες. Βάζουμε σε ταψί τις πατάτες, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε ρίγανη.
- Πλάθουμε μπιφτέκια, βάζουμε στο κέντρο τους κυβάκια τυριού και πιπεριάς, κλείνουμε καλά ζυμώνοντάς τα και τα τοποθετούμε στο ταψί πάνω από τις πατάτες.
- Ρίχνουμε απάνω 1/2 ποτηράκι λάδι,τις φέτες ντομάτας και τα μπαστουνάκια πιπεριάς αλατίζουμε ,πασπαλίζουμε ρίγανη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 1 ώρα περίπου να ροδίσουν.
Τη συνταγή αυτή την είχα ξεχασμένη σε ένα παλιό τετράδιο με συνταγές, δεν θυμάμαι από που την έχω βρει αλλά θυμήθηκα την πολύ ωραία γεύση τους και το πόσο αφράτα γίνονται τα μπιφτέκια!