Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μπισκότα Χριστουγέννων

recipe image
Προστέθηκε απόMargo, Σάββατο, 28 Νοέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μπισκότα αρωματικά, νόστιμα και εντελώς Χριστουγεννιάτικα !!!

Συστατικά
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 1/2 κούπα ζάχαρη καστανή
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. γαρύφαλλο (προαιρετικό)
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 αυγό
  • ¾ κούπας μέλι
  • 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γ. σόδα
  • ¼  κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Γλάσο (δυνατό)
  • 2 ασπράδια αυγού
  • 3 Κούπες ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια
  • Χρώματα ζαχαροπλαστικής (κίτρινο, κόκκινο, πράσινο, μαύρο)
Οδηγίες


  1. Στο μπολ του μίξερ  χτυπάμε το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα να αφρατέψουν.
  2. (Αν δείτε πως η καστανή ζάχαρη δεν έχει λιώσει καλά μην ανησυχήσετε, όταν μπουν και τα υγρά υλικά στο τέλος, θα έχουν όλα ομογενοποιηθεί).
  3. Προσθέτουμε την κανέλα και το αλάτι.
  4. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το αυγό και το μέλι.
  5. Σε άλλο μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν και  προσθέτουμε κι αυτό το μίγμα σε δόσεις στο μίξερ.
  6. Σε αυτό το σημείο χρησιμοποιούμε το γάντζο (το εξάρτημα του μίξερ) για να αναμίξει και να ενοποιήσει καλά τη ζύμη.
  7. Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και ανοίγουμε φύλλα πάχους 0,50 εκατ.
  8. Με Χριστουγεννιάτικα κουπ-πατ κόβουμε διάφορα σχέδια μπισκότων και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί.
  9. Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 15 λεπτά,  και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.
  10. Φτιάχνουμε το γλάσο: Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια για λίγο, προσθέτουμε την άχνη και τη βανίλια χτυπώντας για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί το γλάσο.
  11. Θέλουμε ένα πυκνό μίγμα, που να στέκεται και να μπορεί όμως εύκολα να βγαίνει από μικρή μύτη κορνέ.
  12. Χωρίζουμε το γλάσο σε μπολάκια και χωριστά ρίχνουμε μερικές σταγόνες από το κάθε χρώμα μέχρι να αποκτήσει το κάθε χρωματιστό γλάσο μας την απόχρωση που επιθυμούμε.
  13. Διακοσμούμε τα μπισκότα μας και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Μπορούμε να κολλήσουμε στα μπισκότα και μικρά ζαχαρωτά ή smarties.
  • Εάν θέλουμε τα πασπαλίζουμε και με ζάχαρη άχνη.
Σχόλια
Σχόλιο από marianta , Τετάρτη, 02 Δεκέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Έργα τέχνης τα μπισκοτάκια σου Margo! Μπράβο σου!
Σχόλιο από Elefteria , Πέμπτη, 03 Δεκέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
δεν ειναι μονο τα μπισκοτακια που μοχσχομυρισαν μεχρι εδω...
αλλα και η διακοσμηση. τα εκανες τελεια λεμε, θα κανω και γω ζηλεψα!!!!!!!
Σχόλιο από blueran , Τετάρτη, 17 Νοέμβριος 2010
θέλω να τη δοκιμάσω τη συγκεκριμένη συνταγή ... Είναι σίγουρα 600gr αλέυρι; Δε θα βγει πολύ σκληρή η ζύμη;
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 17 Νοέμβριος 2010
Blueran, η δοσολογία είναι αυτή και όπως βλέπεις είναι δοκιμασμένη. Θέλουμε τη ζύμη έτσι, ώστε να μπορούμε να κόψουμε με τα κουπ-πατ εύκολα και επίσης να διατηρηθεί το σχήμα του κάθε μπισκότου.
Σχόλιο από Ε.Φ. , Δευτέρα, 29 Νοέμβριος 2010
Πολύ όμορφα και διακοσμημένα τέλεια! θα επίκαιρα!χαρούμενα!
Σχόλιο από xrysoula , Δευτέρα, 14 Νοέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
μπορώ από την αρχή να χρησιμοποιήσω το γάντζο για το ανακάτεμα και όχι το μίξερ;
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 15 Νοέμβριος 2011
Χρυσούλα, εκεί που γράφω γάντζο στη συνταγή εννοώ το γάντζο-εξάρτημα του μίξερ και όχι το σύρμα ανάμειξης χειρός. Θέλουμε να αφρατέψει όσο γίνεται το μίγμα μας, δηλ. να αναμιχθούν καλά τα πρώτα συστατικά με το φτερό-εξάρτημα του μίξερ και μετά προς το τέλος το γάντζο-εξάρτημα του μίξερ που παίζει το ρόλο ζυμώματος. Στο χέρι και χωρίς μίξερ θα παιδευτείς αρκετά. Ελπίζω να σε βοήθησα.
Μεταφορά στην κορυφή