Μπλακ Φόρεστ Νο 2
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 2 βάζα κομπόστα κεράσι καλά στραγγισμένα
Κρέμα
- 600 γρ . Ανθότυρο
- 250 γρ . Μυζήθρα
- 2 φύλλα ζελατίνη
- 150 γρ . Ζάχαρη
- Σοκολάτα τριμμένη
Στη θέση του τυριού όμως μπορούμε να βάλουμε κρέμα ζαχαροπλαστικής « Γιώτης » ή σαντιγί στο κουτί το μεταλλικό . Με αυτόν τον τρόπο είναι πιο δημοφιλές το γλυκό αυτό !
2 κουτιά ερμόλ ή μόρφατ , που τα χτυπάμε με 15 κ , σ . ζάχαρη άχνη , 3 βανιλιές και λίγο κεράσι λικέρ να αφρατέψουν έως να διπλασιαστεί σε όγκο .
Ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς .
Στραγγίζουμε καλά τα κεράσια .
Ανοίγουμε τα φύλλα σφολιάτας και από το μακρύτερο μέρος κόβουμε σε 5 λωρίδες 8 εκατοστά την κάθε λωρίδα .
Σε κάθε λωρίδα βάζουμε τα κεράσια στη σειρά έτσι : οοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο
Μετά το κάνουμε ένα ρολό σαν μπαστούνι και με τη ραφή στο κάτω μέρος .
Τα βάζουμε στο ταψί μέ ένα λαδόχαρτο το ένα δίπλα στο άλλο και τα ψήνουμε για 20 λεπτά .
Μετά τα αφήνουμε να κρυώσουν .
Βάζουμε τη ζελατίνα σε κρύο νερό να μαλακώσει και μετά τη ζεσταίνουμε να λιώσει .
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και ρίχνουμε και τη ζελατίνα μέσα .
Σε μια πιατέλα βάζουμε τα 4 ρολά κοντά το ένα με το άλλο .
Επάνω μετά βάζουμε την κρέμα .
Μετά 3 ρολά και πάλι κρέμα
Μετά 2 ρολά και πάλι κρέμα
Nα έτσι
O
OO
OOO
Oooo
Στο τέλος 1 ρολό και την υπόλοιπη κρέμα να καλύψει και να μη φαίνονται τα ρολά .
Βάζουμε για γαρνιτούρα τη σοκολάτα .
Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες και τα κόβουμε για σερβίρισμα .





Ευχαριστούμε, Bianka!