Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2509-13187967lh.jpg
Γύρος στο ταψί



Μπουγάτσα με κίτρινη κολοκύθα

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Τετάρτη, 04 Ιούλιος 2012
none
Περιγραφή

Νοστιμότατη, ελαφριά μπουγάτσα με κολοκύθα από την κα Βέφα!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
18-20 κομμάτια
  •     2 φύλλα σφολιάτας,
  •     750 γρ. κίτρινο κολοκύθι βρασμένο και στραγγισμένο,
  •     1/3 φλ. σιμιγδάλι χοντρό,
  •     1/2 φλ. ζάχαρη,
  •     3 αυγά ελαφρά χτυπημένα,
  •     2 βανίλιες,
  •     1/4 φλ. βούτυρο λιωμένο, για το άλειμμα ή βιτάμ,
  •     ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα.
Οδηγίες
  1. Λιώνουμε το κολοκύθι, πατώντας το με το δίσκο πουρέ ή στο μούλτι και το ανακατεύουμε με το σιμιγδάλι.
  2. Αφήνουμε να σταθούν 1 ώρα, να φουσκώσει το σιμιγδάλι. Ρίχνουμε και ανακατεύουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Ανοίγουμε λίγο το ένα φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας με τον πλάστη να πλατύνει, ώστε να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα ενός βουτυρωμένου ταψιού 40x35 εκ.
  3. Βουτυρώνουμε την επιφάνεια της ζύμης κι απλώνουμε επάνω τη γέμιση.
  4. Βάζουμε το δεύτερο φύλλο επάνω από τη γέμιση να την καλύψει.
  5. Γυρίζουμε τις άκρες σε κόθρο και μ' ένα κοφτερό μαχαίρι, χαράξτε την επιφάνεια, [προς μια κατεύθυνση μόνο], σε λωρίδες 6 εκ. περίπου.
  6. Ψήνουμε τη μπουγάτσα μας στους 180 βαθμούς για 45' ή ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια.
  7. Μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με άφθονη ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρετε ελαφρά ζεστή.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ δεν έβαλα βούτυρο αλλά βιτάμ λαιτ και δεν λάδωσα τα φύλλα γιατί η σφολιάτα είναι ήδη πολύ λιπαρή!

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή