Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3817-loukoumadesparliarou.jpg
Λουκουμάδες



Μπουγάτσα πανεύκολη

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Παρασκευή, 26 Αύγουστος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια νοστιμότατη μπουγάτσα χωρίς αυγά!

Συστατικά
  • Μισό κιλό φύλλο κρούστας
  • 1 κιλό γάλα
  • ¾ της κούπας (δοσομετρική) σιμιγδάλι
  • 3 βανίλιες ή 1 βανίλια φασόλι
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • Βούτυρο καθαρό,  καθαρισμένο από τις πρωτεΐνες για το άλειμμα των φύλλων
  • Άχνη και κανέλλα για το πασπάλισμα
Οδηγίες

  1. Σε κατσαρόλα  βάζουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέσα τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, τις βανίλιες και το βάζουμε στη φωτιά να βράσει.
  2. Μόλις πήξει και κάνει τις πρώτες φουσκάλες, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε ανακατεύοντας και 1 κ.σ. βούτυρο καθαρό.
  3. Το αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να ετοιμάσουμε τα φύλλα.
  4. Παίρνουμε το ταψί το ρηχό της ηλεκρτικής κουζίνας και το βουτυρώνουμε καλά.
  5. Στο τραπέζι παίρνουμε τα μισά φύλλα κρούστας και τα βουτυρώνουμε ανάμεσα και τη στίβα αυτή την βάζουμε στο ταψί μας.
  6. Προσθέτουμε την κρέμα μας και στην συνέχεια τοποθετούμε  και με τα υπόλοιπα φύλλα που τα έχουμε βουτυρώσει ανάμεσα,  τα έχουμε κάνει και αυτά μια στίβα, αλλά τα κόβουμε  για να είναι μικρότερα από τα κάτω , γιατί τα φύλλα αυτά θα μπουν επάνω και θα διπλωθούν.
  7. Βάζοντας και τα υπόλοιπα φύλλα, κλείνουμε γύρω γύρω το φύλλο, βρέχοντας τις άκρες για να μην χυθεί η κρέμα μας και έτσι φτιάχνουμε ένα μεγάλο πακέτο.
  8. Ψήνουμε στους 180ο μέχρι να ροδοκοκκινίσει η μπουγάτσα μας από την πάνω μεριά. Στη συνέχεια και με τη βοήθεια ενός 2ου ταψιού της κουζίνας αναποδογυρίζουμε την μπουγάτσα να ψηθεί ρόδινα και από την άλλη πλευρά και να μη νοτίσει και να είναι εξίσου τραγανή.
  9. Την βγάζουμε από το φούρνο, την κόβουμε σε κομμάτια μερίδας και τη μερίδα αυτή σε μικρότερα κομμάτια στο πιάτο. Ρίχνουμε άχνη και κανέλα και σερβίρουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε αντί για ένα κομμάτι ολόκληρη την μπουγάτσα, να την κάνουμε 2 κομμάτια- πακέτα. Πάλι θα την γυρίσουμε και από την άλλη πλευρά για να ψηθεί και να ροδίσει.

Συνήθως στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ υπάρχει καθαρισμένο βούτυρο.

Αν έχουμε βούτυρο φρέσκο και θέλουμε να το καθαρίσουμε, απλά το ζεσταίνουμε στη φωτιά και αφήνουμε να ηρεμήσει. Στην επιφάνεια έρχεται το καθαρισμένο βούτυρο και στον πάτο πηγαίνουν οι πρωτεΐνες (λευκό υγρό) που τις πετάμε. Αυτό γίνεται για να έχουμε ένα τραγανό φύλλο. Το κάνουμε συνήθως στα γλυκά ταψιού με φύλλο κρούστας ή Βυρηττού.

Τη βανίλια φασόλι τη χαράζετε κατά μήκος, ξύνετε το εσωτερικό της και ρίχνετε τα σποράκια και το εξωτερικό στο γάλα και τα υπόλοιπα υλικά. Όταν πήξει η κρέμα μας, αφαιρούμε το φλούδι της βανίλιας, το ξεπλένουμε και το φυλάμε σε μπολ με ζάχαρη για να την αρωματίσουμε.

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Κυριακή, 28 Αύγουστος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχη η μπουγάτσα!! Ένα αγαπημένο γλύκισμα που σερβίρεται όλες τις ώρες και όλες τις εποχές του χρόνου!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Κυριακή, 28 Αύγουστος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τέλεια η μπουγάτσα Ηλιάννα!!!
Από τα αγαπημένα γλυκά!!!!
Σχόλιο από bhsaria58 , Δευτέρα, 29 Αύγουστος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τέλεια μπουγάτσα και χωρίς αυγά και πανεύκολη!!!!
Σχόλιο από Κατια , Τρίτη, 30 Αύγουστος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
την εφτιαξα πρωι πρωι και την πηγα στη νονα μου,να συνοδεψουμε τον καφε μας!πανευκολη!Μπραβο Ηλιαννα!
Σχόλιο από golfo , Κυριακή, 04 Σεπτέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
τελεια την ιδια ακριβως κανω κι εγω μονο που βαζω λιγο περισοτερο βουτυρο μεσα στην κρεμα,και με φυλλο βυρητου γινεται υπεροχη.
ευχαριστω
Μεταφορά στην κορυφή