Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2408-xylopites1.jpg
Xυλοπίτες σπιτικές



Μπουγιουρντί... και να καίει

recipe image
Προστέθηκε απόMargo, Τρίτη, 03 Νοέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή
Ένα καυτερό ορεκτικό, για τις κρύες ημέρες!
Συστατικά
  • 2 μεγάλες χοντρές ροδέλες ντομάτας
  • 2 χοντρές φέτες τυρί Φέτα
  • Ρίγανη
  • Μπούκοβο
  • Πάπρικα
  • Ελαιόλαδο
Οδηγίες


  1. Σε πυρίμαχο μικρό σκεύος ρίχνουμε ελαιόλαδο.
  2. Τοποθετούμε την 1η ροδέλα ντομάτας, μετά επάνω τη φέτα και πασπαλίζουμε με ρίγανη και μπούκοβο.
  3. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία: ντομάτα, φέτα, ρίγανη μπούκοβο.
  4. Τελειώνουμε πασπαλίζοντας πάπρικα γλυκιά και ελαιόλαδο.
  5. Ψήνουμε στους 230 C για 15-20 λεπτά.





Μια παραλλαγή της συνταγής από την Dafni
Τα υλικά τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο και με προσθήκη κέτσαπ και πιπεριάς !

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Αν δεν επιθυμούμε το μπουγιουρντί καυτερό μπορούμε να μην βάλουμε μπούκοβο και να προσθέσουμε μόνο πάπρικα γλυκιά.
  • Αν το θέλουμε λιγότερο καυτερό, μπορούμε να μην προσθέσουμε τα σποράκια της καυτερής πιπεριάς (μπούκοβο) αλλά μόνο την τριμμένη σάρκα της.

Υπάρχει στο site μας παρόμοια συνταγή για  Μπουγιουρντί

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 06 Νοέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μπουγιουρντί και πάσης Ελλάδος!!!Λάβε 5 πιρούνια και να ....καίνε!!! :) :)
Σχόλιο από Elefteria , Τρίτη, 10 Νοέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
αν και εμεις δεν βαζουμε παπρικα και μπουκοβο, αλλα μονο τα καφτερα απο τον κηπο του παππου, συν οδευει σχεδον ολα μας τα φαγητα.
τις προαλλες που... δεν το φαγαμε το εβαλα στο ψυγειο και μετα στο μουλτι. η ποιο τελεια αλοιφη που φαγαμε ποτε!!!!
Μεταφορά στην κορυφή