Μπριζόλα Στρουθοκαμήλου με κονιάκ και μαυροδάφνη
- 2 Μπριζόλες στρουθοκάμηλου σχεδόν 200 γρ ή μία
- 1 κ,σ Βούτυρο
- 1 κ σ λάδι
- 4 κουταλιές σούπας Κονιάκ
- 1|2 ποτήρι μαυροδάφνη
- 1 κουταλιά της σούπας χοντροκομμένο μαύρο Πιπέρι
- 1 κ,σ πιπέρι πράσινο
- 1 φλιτζάνι Κρέμα γάλακτος ή Crème fraîche
- Αλάτι
- Ζεσταίνουμε το λάδι ροδίζουμε το κρέας από τις δύο πλευρές για 2 λεπτά ακριβώς. Αφαιρέστε το κρέας και αφαιρέστε το λάδι από το τηγάνι.
- Τώρα, βάζουμε το βούτυρο στο τηγάνι. καί πάλι τό κρέας. Για άλλη μια φορά σε χαμηλή φωτιά τηγανίζουμε το κρέας (περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά). αλατίζουμε τίς μπριζόλες και πιπέρι.
- Ρίχνουμε το κονιάκ και τό ανάβουμε νά φλαμπαριστή Προσθέστε τό πράσινο πιπέρι, κρέμα γάλακτος.καί τήν μαυροδάφνη, άν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο αλάτι και τό αφήνουμε μόνο περίπου 6 λεπτά να σιγοβράσει.
- Η σάλτσα έχει μια ελαφρώς ξινή γεύση που πηγαίνει πολύ καλά με τις μπριζόλες στρουθοκαμήλου και ενισχύει τη φυσική γεύση.