Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μπριζόλες με πέστο βασιλικού και γιαούρτι

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Κυριακή, 23 Οκτώβριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Πικάντικες μπριζόλες ψημένες στο τηγάνι με πέστο βασιλικού.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4 άτομα
  • 4 μοσχαρίσιες μπριζόλες
  • 3 κουτ. σ. λαδι
  • 4 κουτ. σ. πέστο βασιλικού
  • 4 κουτ. σ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • αλατοπίπερο
  • 1 φλ. νερό.

Για το σερβίρισμα:

  • 500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας μας ή ρύζι ή πουρέ!
Οδηγίες

  1. Σε φαρδύ τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε τις μπριζόλες από τις δυο πλευρές να ροδίσουν.
  2. Σε ένα μπολ αραιώνουμε το πέστο σε 1 φλιτζάνι νερό. Το προσθέτουμε στο τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  3. Αφήνουμε τις μπριζόλες να μαγειρευτούν με το πέστο για 10 λεπτά ακόμη, ενώ φροντίζουμε να τις γυρίζουμε τακτικά. Στο τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι.
  4. Ανακινούμε το τηγάνι για να πάει η σάλτσα παντού, ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μαλακά με ξύλινο κουτάλι. Αφήνουμε 5' και σερβίρουμε τις μπριζόλες.
  5. Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, τα σουρώσουμε, τα λαδώνουμε ή ετοιμάζουμε πουρέ ή ρυζι και συνοδεύουμε μ' αυτά τις μπριζόλες.
Λίγα μυστικά ακόμα

Εύκολο -γρήγορο και πολύ πικάντικο φαγητό!! Από την Ντίνα Νικολάου!

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 24 Οκτώβριος 2011
Το αγαπημένο πέστο τώρα και σε μπριζόλα!!!!Πόση ώρα περίπου θέλει ψήσιμο συνολικά η μοσχαρίσια ώστε να είναι έτοιμη για φάγωμα;
Σχόλιο από vasiliki ver , Τρίτη, 25 Οκτώβριος 2011
Ηλιάννα σε 30' με 35'είναι έτοιμες οι μπριζόλες,γίνονται λουκούμι σε χαμηλή φωτιά και σκεπασμένο το τηγάνι μας!!
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 25 Οκτώβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πεντανόστιμες οι μπριζόλες θα γίνονται!! Ωραία διαφορετική πρόταση από τα συνηθισμένα!
Μεταφορά στην κορυφή