Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Μπριζόλες με σάλτσα λαχανικών

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Πέμπτη, 08 Ιούνιος 2017
none
Περιγραφή

Πολύ γρήγορο και νόστιμο φαγητό!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4 άτομα
  • 4 χοιρινές μπριζόλες
  • 1 μέτριο καρότο
  • 1 πατάτα
  • 3 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 150 ml λευκό κρασί
  • 150 ml ζεστό νερό
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι.
Οδηγίες
  1. Στο μπλέντερ ή το μούλτι βάζουμε το καρότο, την πατάτα, το ζεστό νερό, τη μουστάρδα και χτυπάμε για περίπου 2-3 λεπτά, έως ότου πολτοποιηθούν.
  2. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι ή σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τις μπριζόλες, για 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Αν δεν χωράνε όλες μαζί στο σκεύος, τις ψήνουμε σε δύο δόσεις, μοιράζοντας τα υλικά στα δύο.
  3. Σβήνουμε με το κρασί , αφήνουμε 2 - 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε τα πολτοποιημένα λαχανικά, σκορπίζουμε το σέλερι, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά μας , σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου άλλα 20-30 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
  5. Συνοδεύουμε με πιλάφι και πράσινη σαλάτα ή με τηγανητές πατάτες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Συνταγή από τη Νίκη Χρυσανθίδου

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή