Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

4392-krouasannei.jpg
Κρουασάν αφρός



Μπριζόλες ψητές στην κατσαρόλα

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Τετάρτη, 05 Σεπτέμβριος 2012
none
Περιγραφή

Ελαφρύ και πολύ νόστιμο φαγητό!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4 άτομα
  •     4 μπριζόλες χοιρινές (εγώ είχα μοσχαρίσιες),
  •     8 μέτριες πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους ή κυδωνάτες,
  •     3 κρεμμύδια σε χοντρές ροδέλες,
  •     2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες,
  •     3 καρότα σε φέτες,
  •     2-3 πιπεριές,
  •     1/2 ποτ.κρασιού λάδι,
  •     1/2 ποτ. χλιαρό νερό,
  •     τον χυμό 2 λεμονιών,
  •     αλατοπίπερο,
  •     ρίγανη, δαφνόφυλλα,
  •     1 κ.σ. αλεύρι (αν χρειαστεί) στο τέλος.
Οδηγίες
  1. Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα καρότα στο λάδι.    Προσθέτουμε τις μπριζόλες, τις πατάτες να σοταριστούν,     σβήνουμε με το λεμόνι και βάζουμε το ½ ποτήρι νερό να σκεπαστούν τα υλικά μας.   
  2. Ρίχνουμε τη ρίγανη,δαφνόφυλλα, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει και να πιει το νερό του.
  3.  Αν δούμε πως έχει πολλά υγρά το φαγητό μας ρίχνουμε 1 κ.σ. αλεύρι και αφήνουμε να χυλώσει η σάλτσα του.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Το λεμόνι εγώ πάντα το ρίχνω λίγο πριν σβήσω το φαγητό μου, έτσι έκανα και εδώ. Δεν χρειάστηκε να προσθέσω αλεύρι η σάλτσα ήταν πηχτή.
  • Πρόσθεσα στα υλικά της συνταγής δαφνόφυλλα που πάνε πολύ σε αυτό το φαγητό και πιπεριές κέρατο.
  •  Μην ρίχνετε πολλά νερά ώστε οι μπριζόλες να ψηθούν!
  • Συνταγή από το σάιτ: thessalianews.gr
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή