Μύδια σαχανάκι
- 500 γραμμάρια μύδια καθαρισμένα.
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες.
- 1 πιπεριά κέρατο κομμένη καρέ.
- Ένα μικρό κομμάτι καυτερής πιπεριάς ψιλοκομμένο επίσης.
- 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα.
- 1/2 σφηνάκι ούζο.
- 1/4 του κιλού φέτα κομμένη μεγάλους κύβους.
- 1 κουταλιά σούπας αλεύρι.
- Αλάτι,πιπέρι.
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο.
- 1/2 φλιτζάνι λάδι.
- Βάζουμε το λάδι να κάψει και σωτάρουμε μέσα το σκόρδο ,το κρεμμύδι,και τις πιπεριές. Μόλις μαραθούν τα σβύνουμε με το ούζο.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε 3/4 του ποτηριού νερό ζεστό την μουστάρδα,το αλάτι και λίγο πιπέρι. Μόλις πάρουν μιά -δυό βράσεις προσθέτουμε τα μύδια και τα βράζουμε για λίγα λεπτά.
- Στην συνέχεια βάζουμε το αλεύρι διαλυμένο σε 1/2φλιτζάνι νερό για να χυλώσει το ζουμάκι. Τέλος βάζουμε την φέτα κομμένη σε μεγάλους κύβους και σβύνουμε την φωτιά.
- Αφήνουμε για λίγο το σαχανάκι στην σβυσμένη φωτιά ίσαμε να μαλακώσει το τυρί και πασπαλίζουμε επάνω μαιντανό ψιλοκομμένο. Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες.
Η συνταγή είναι από το RaDiForoum με λίγες μικροαλλαγές δικές μου.