Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Μύδια σαχανάκι

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Σάββατο, 14 Ιούλιος 2012
none
Περιγραφή

Τα μύδια όπως τα κάνουμε στην Θεσσαλονίκη!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
  • 500 γραμμάρια μύδια καθαρισμένα.
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες.
  • 1 πιπεριά κέρατο κομμένη καρέ.
  • Ένα μικρό κομμάτι καυτερής πιπεριάς ψιλοκομμένο επίσης.
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα.
  • 1/2 σφηνάκι ούζο.
  • 1/4 του κιλού φέτα κομμένη μεγάλους κύβους.
  • 1 κουταλιά σούπας αλεύρι.
  • Αλάτι,πιπέρι.
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι.
Οδηγίες
  1. Βάζουμε το λάδι να κάψει και σωτάρουμε μέσα το σκόρδο ,το κρεμμύδι,και τις πιπεριές. Μόλις μαραθούν τα σβύνουμε με το ούζο.
  2. Στην συνέχεια προσθέτουμε 3/4 του ποτηριού νερό ζεστό την μουστάρδα,το αλάτι και λίγο πιπέρι. Μόλις πάρουν μιά -δυό βράσεις προσθέτουμε τα μύδια και τα βράζουμε για λίγα λεπτά.
  3. Στην συνέχεια βάζουμε το αλεύρι διαλυμένο σε 1/2φλιτζάνι νερό για να χυλώσει το ζουμάκι. Τέλος βάζουμε την φέτα κομμένη σε μεγάλους κύβους και σβύνουμε την φωτιά.
  4. Αφήνουμε για λίγο το σαχανάκι στην σβυσμένη φωτιά ίσαμε να μαλακώσει το τυρί και πασπαλίζουμε επάνω μαιντανό ψιλοκομμένο. Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες.
Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από το RaDiForoum με λίγες μικροαλλαγές δικές μου.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή