Ντοματόρυζο με ντιπ τυριού
- 5 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και κομμένες μικρά κομμάτια.
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
- 1 μικρό ματσάκι άνηθου ψιλοκομμένο.
- 3/4 του φλιτζανιού ρύζι καρολίνα,
- αλάτι,πιπέρι.
- 3/4 φλιτζανιού λάδι.
- 1/3 κουταλιού του γλυκού πάπρικα.
- 1/3 κουτ.γλυκ.σκόνη σκόρδου.
- 1/2 ποτηράκι του κρασιού κρασί άσπρο.
- Μια πρέζα ζάχαρη.
Για το ντίπ:
- 200 γραμμάρια τυρί φέτα τριμμένο,
- 1 κουταλιά σούπας μπαλσάμικο,
- 2-3 κουταλιές λάδι,
- αλάτι ,πιπέρι,
- 1 μικρό ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο ,
- 2-3 κορφούλες βασιλικό για στόλισμα.
- Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι να κάψει,και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι ,και το γυρίζουμε μέχρι να γυαλίσει.
- Στην συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα την ζάχαρη,και μισό φλιτζάνι νερό.Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα και προσθέτουμε την πάπρικα ,το σκόρδο,το αλάτι,το πιπέρι,΄στην συνέχεια προσθέτουμε τον άνηθο και το κρασάκι.
- Μόλις βράσει καλά βάζουμε το ρύζι ,και ανακατεύοντας προσθέτουμε και 2 φλιτζάνια ζεστό νερό.
- Ψήνουμε σε σιγανή φωτιά το φαγητό μέχρι να μελώσει.
- Σερβίρουμε με μια κουταλιά ντίπ από πάνω και στολίζουμε με μια φουντίτσα βασιλικού.
Βρήκα αυτήν την νόστιμη συνταγή στο Aroma Banillias.