Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Ο μπακλαβάς της Αρτεμησίας

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Δευτέρα, 02 Ιανουάριος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Με καρύδια από τις καρυδιές της, έφτιαχνε η μητέρα μου αυτό τον υπέροχο μπακλαβά! Μελωμένο, με κριτσανιστό φύλλο, και βούτυρο να μοσχοβολά, έχω από παιδί έντονη ακόμα την γεύση του.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  •     1200 γρ. Φύλλο κρούστας.
  •     500 γρ. Καρύδια ψιλοκομμένα.
  •     1 κούπα βούτυρο γάλακτος λιωμένο.
  •     1 κούπα ελαιόλαδο.
  •     3 κουταλιές σούπας ζάχαρη.
  •     1 κουταλιά σούπας σουσάμι καβουρδισμένο και κοπανισμένο.
  •     1 κουταλιά σούπας κοφτή κανέλα.
  •     1 κουταλάκι κοφτό γαρύφαλλο.
  •     3 Ποτήρια νερό.
  •     2 ποτήρια ζάχαρη.
  •     1 ποτήρι μέλι
  •     1 κουταλιά λεμόνι.
  •     Φλούδα από ένα πορτοκάλι.
  •     Γαρύφαλλα ολόκληρα.
Οδηγίες
  1.     Ψιλοκόβουμε τα καρύδια, τα βάζουμε σε ένα μπολ, και προσθέτουμε την ζάχαρη,τα κανελογαρύφαλλα, το καβουρδισμένο σουσάμι,και τα ανακατεύουμε καλά .
  2.     Βουτυρώνουμε ένα ταψί 30 νούμερο,και στρώνουμε 4 φύλλα τα οποία βουτυρώνουμε ενδιάμεσα.    Στρώνουμε το πέμπτο φύλλο δεν το βουτυρώνουμε και το πασπαλίζουμε με μια χούφτα από το μείγμα των καρυδιών.
  3.     Συνεχίζουμε να βουτυρώνουμε φύλλα και βάζουμε στο ταψί σε κάθε δεύτερο φύλλο μια χούφτα απο το μείγμα των καρυδιών μέχρι αυτό να τελειώσει.    Τα φύλλα που πασπαλίζουμε με καρύδια δεν τα βουτυρώνουμε.    Τα τελευταία τέσσερα φύλλα τα βουτυρώνουμε χωρίς να βάλουμε καρύδια.
  4.     Με ένα μαχαίρι χαράσσουμε τον μπακλαβά σε κομμάτια μέχρι κάτω και βάζουμε στο κάθε κομμάτι από ένα γαρύφαλλο.
  5.     Καίμε το λάδι μέχρι να καπνίσει,και ρίχνουμε κουταλιές επάνω στα κομμάτια του μπακλαβά και ειδικά στις σχισμές .    Πρέπει να γίνονται φυσαλίδες όταν ρίχνουμε το λάδι. Αυτό θα το πετύχουμε μόνο αν το έχουμε αφήσει να κάψει πολύ.
  6.     Βάζουμε το γλυκό στον φούρνο και το ψήνουμε 1&1/2 ώρα στους 150-155 βαθμούς ,εστίες πάνω-κάτω στην τρίτη σχάρα.
  7.     Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, την ζάχαρη το μέλι και την φλούδα πορτοκαλιού να βράσουν 7 λεπτά.    Προς το τέλος προσθέτουμε και τον χυμό λεμονιού .    Όταν το γλυκό μας έχει σχεδόν κρυώσει, ρίχνουμε καυτό το σιρόπι,και το αφήνουμε να το απορροφήσει για τουλάχιστον 8-10 ώρες.
Λίγα μυστικά ακόμα

Ο μπακλαβάς πρέπει να ψηθεί καλά σε χαμηλή θερμοκρασία και αρκετή ώρα για να γίνουν τα φύλλα τραγανά. Αν τον ψήσουμε γρήγορα σε υψηλότερη θερμοκρασία,θα καούν τα κάτω φύλλα, στη μέση θα μείνουν άψητα, και στο σιρόπιασμα θα μας λασπώσουν. Δεν κόβουμε ποτέ τον μπακλαβά πριν σιροπιαστεί πολύ καλά. Αν αφαιρέσουμε κάποιο μικρό κομμάτι,θα δημιουργηθεί κενό ,και αρκετό απο το σιρόπι θα παραμείνει εκεί οπότε δεν θα απορροφηθεί σωστά. Τα κάτω φύλλα καίγονται πολύ εύκολα. Γι αυτό πάντα ψήνουμε το γλυκό, στην τρίτη σχάρα.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 03 Ιανουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μπράβο! Πολύ ωραία παραδοσιακή συνταγή!!!
Σχόλιο από Bianka , Τρίτη, 03 Ιανουάριος 2012
Μπραβο Τζενη μου!!!
Χαρηκα που μας εγραψες για το καψυμο του μπακλαβα
η Αδερφη μου και εγω τον καιμε τον μπακλαβα παντα
το λαδι οταν ειναι ατοιμο καμενο το καταλαβαινω οταν ριξω μεσα ενα κομματακι απο το φυλο του μπακλαβα και παρη αμεσως χρωμα..
νασε καλλα καλη μου!!!!και παντα να μας δεινης τετοιες ωραιες συνταγες!
Σχόλιο από vasiliki ver , Τρίτη, 03 Ιανουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μπράβο Τζένη!!!πολύ εμφανίσημος και σίγουρα νόστιμος μπακλαβάς!!!
Γεια στα χέρια σου!!!
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Τρίτη, 03 Ιανουάριος 2012
Σας ευχαριστώ κορίτσια! είναι ένας παραδοσιακός μπακλαβάς,που τον έφτιαχνε η μαμά μου τις γιορτές των Χριστουγέννων.Ήταν ας πούμε η σπεσιαλιτέ της.ΕΊχε πολλή επιτυχία και τον μοίραζε με αγάπη σε γνωστούς και φίλους.Τα καρύδια τότε, ήταν απο τις καρυδιές μας, και τα εσπαγε, τα καθάριζε,και τα κοπανούσε στο γουδί.Ολόκληρη ιεροτελεστία δηλαδή!Εγω παρακολουθούσα, κατέγραφα, και ήμουν βοηθός της!! Τώρα πια τον φτιάχνω εγώ!!Καλή χρονιά να έχουμε, γλυκιά και μελωμένη όπως αυτός ο μπακλαβάς!!
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 05 Ιανουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραίος μπακλαβάς!!
Σχόλιο από Bianka , Δευτέρα, 17 Δεκέμβριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Κορίτσια ειναι νοστιμοτατος!!!!
Πολυ ωραία συνταγη!!!!!!!!!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Παρασκευή, 08 Ιούλιος 2016
Εξαιρετική συνταγή έβαλα τον μπακλαβά στο ταψί της κουζίνας το μεγάλο,έβαλα 1 κιλό φύλλο και έβαζα την γέμιση κάθε τρία φύλλα.Πετυχημένη συνταγή!
Μεταφορά στην κορυφή