Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Οικογένεια των...Κύκνων

recipe image
Προστέθηκε απόΝΤΙΝΑ, Τρίτη, 20 Οκτώβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα γλύκισμα για παιδικά πάρτι, ακόμα και σαν κέρασμα για την τελετή της βάπτισης των παιδιών σας !

Συστατικά

Για τα Μακαρόν

  • 2 φλιτζ. αμύγδαλα  ξεφλουδισμένα
  • 2 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 4 ασπράδια
  • 1 βανίλια

Για την κρέμα

  • 3 φλιτζ. γάλα
  • 1/2 φλιτζ. αλεύρι
  • 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • βανίλια
Οδηγίες

  1. Ρίχνουμε στο μούλτι τα αμύγδαλα και τα χτυπάμε, προσθέτοντας λίγη-λίγη τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν σκόνη.
  2. Στη συνέχεια, βάζουμε τα αμύγδαλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε ένα-ένα τα ασπράδια των αβγών και τη βανίλια, ανακατεύοντας καλά , μέχρις ότου γίνει το μείγμα μας μαλακό.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160οC.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα των μακαρόν σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με χοντρό κορνέ και φτιάχνουμε ροζέτες από τη ζύμη πάνω στη λαδόκολλα
  5. Κατόπιν βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε τα μακαρόν για περίπου 15 λεπτά.
  6. Μόλις ψηθούν, τα βγάζουμε και τα αναποδογυρίζουμε, μαζί με τη λαδόκολλα
  7. Με ένα βρεγμένο πανί, βρέχουμε ελαφρά την κάτω πλευρά της λαδόκολλας, ώστε να ξεκολλήσει εύκολα από τα μακαρόν, αφήνουμε για δύο λεπτά και κατόπιν αφαιρούμε τη λαδόκολλα.
  8. Βάζουμε σε μέτρια φωτιά μια κατσαρόλα και ρίχνουμε το αλεύρι, αφού πρώτα το διαλύσουμε σε 1/2 φλιτζάνι κρύο γάλα, τη ζάχαρη και τα αβγά, ανακατεύοντας .
  9. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα, το ρίχνουμε στην κρέμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, έως ότου δέσει η κρέμα, οπότε την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.
  10. Όταν γίνει χλιαρή, ρίχνουμε τη βανίλια, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  11. Βάζουμε τα μισά μακαρόν σε μια πιατέλα, με την ίσια τους πλευρά προς τα επάνω.
  12. Στρώνουμε στην επιφάνειά τους μια κουταλιά από την κρέμα, στήνουμε το λαιμό του κύκνου και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα μακαρόν
  13. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη
  14. Τους  λαιμούς των κύκνων μπορείτε να τους φτιάξετε με αμυγδαλόπαστα ή και με τη ζύμη των μακαρόν
Λίγα μυστικά ακόμα

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 22 Οκτώβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πανέξυπνη ιδέα για κέρασμα!!!
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 22 Οκτώβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραιότατα αυτά τα νόστιμα κυκνάκια... κι από ό,τι βλέπω είναι έτοιμα να μπουν στο νερό...
Σχόλιο από marianta , Παρασκευή, 23 Οκτώβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ποιος θα μπορούσε ν αντισταθεί σ αυτά τα περήφανα και όλο χάρη κυκνάκια; Πέντε σκουφάκια γιατί τ αξίζουν και πολλά μπράβο σε σένα που τα έφτιαξες Ντίνα μας.
Μεταφορά στην κορυφή