Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Πάβλοβα με σοκολάτα

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Παρασκευή, 10 Απρίλιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα από τα κλασσικά και εντυπωσιακά γλυκά. Αν πάρετε και έτοιμη τη μαρέγκα, τότε είναι και πολύ εύκολη!

Συστατικά
  • 1 μεγάλη βάση μαρέγκας
  • 1 κουτί 500 γρ. κρέμα γάλακτος ζωική ή φυτική χτυπημένη σε σαντιγί με 2 βανίλιες και 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη.
  • 1 κουβερτούρα λιωμένη
  • φράουλες
  • αμύγδαλο φιλέ καβουρντισμένο
  • σάλτσα φράουλας (προαιρ.)

Για να φτιάξετε τη μαρέγκα

  • 4 ασπράδια
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι ή ½ κ.γλ. κρεμόριο
  • 1 βανίλια
Οδηγίες

Για τις μαρέγκες

  1. Χτυπώ τα ασπράδια με το αλάτι ή κρεμόριο, τη βανίλια και τη μισή ζάχαρη σε μαρέγκα πηχτή. Ρίχνω την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύω απαλά για λίγο.
  2. Στρώνω ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα φούρνου.
  3. Στη συνέχεια, με τα 3/4 της ποσότητας της μαρέγκας φτιάχνουμε μια βάση διαμέτρου περίπου 22-24 εκ., πάνω στη λαδόκολα που έχουμε καλύψει τη λαμαρίνα. Με ένα κουτάλι τοποθετούμε την υπόλοιπη μαρέγκα στις άκρες της βάσης, ώστε να υπερυψωθούν και να σχηματίσουν μια «φωλιά».
  4. Ψήνω τη «φωλιά» για 1 ώρα και 30 λεπτά, στους 120 °C. Στη συνέχεια σβήνω το φούρνο, αλλά αφήνω μέσα τη μαρέγκα, μέχρι να κρυώσει τελείως. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε από το προηγούμενο βράδυ και να μείνει στο φούρνο όλη τη νύχτα και να τη χρησιμοποιήσουμε την επομένη.

Συναρμολόγηση

  1. Βάζω τη μαρέγκα σε πιατέλα, πάνω στρώνω τη λιωμένη κουβερτούρα και την αφήνω λίγο στο ψυγείο να στερεοποιηθεί.
  2. Μετά απλώνω τη σαντιγί σε όλη την επιφάνεια της μαρέγκας
  3. Πάνω στη σαντιγί τοποθετώ σε διάφορα σχέδια τις φράουλες ή και άλλα φρούτα ανάλογα με την εποχή.
  4. Τελειώνω με αμύγδαλο φιλέ.
  5. Μπορούμε ,όταν τη σερβίρουμε, να περιχύσουμε με σάλτσα φράουλας.
  6. Μπορούμε επίσης να φτιάξουμε σάλτσα σοκολάτας και να περιχύνουμε το κάθε κομμάτι που θα σερβίρουμε.
  7. Καλή επιτυχία!
Λίγα μυστικά ακόμα

Τη φτιάχνω και σε μορφή τάρτας και σε μορφή τούρτας(με 2 στρώσεις μαρέγκα και ανάμεσα σαντιγί με μικρά κομμάτια φράουλας μαριναρισμένα και στραγγισμένα)..

 

Μια άλλη παραλλαγή είναι να φτιάξουμε το γλυκό αυτό ατομικό σε ποτήρι. Αρκεί να σπάσουμε τις μαρέγκες και να τις μοιράσουμε σε ποτήρια. Πάνω να τοποθετήσουμε σαντιγί, μετά φράουλες και τέλος αμύγδαλο. Ραντίζω με σάλτσα φράουλας ή σοκολάτας.

Μπορούμε να την περιχύσουμε με κουλί φράουλας, πολτοποιούμε φράουλες με μερικές κ.σ. ζάχαρη άχνη στο μπλέντερ. Αφήνουμε να χτυπηθεί 3-4 λεπτά και έχουμε έτοιμη σάλτσα για να περιχύσουμε τις πάβλοβες.

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 13 Απρίλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Η Πάβλοβα είναι από τα εντυπωσιακότερα γλυκά!! Απλά τέλεια!
Σχόλιο από kiki , Τρίτη, 10 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote image
Poly wraia syntagi!! Egine nostimotati kai entypwsiaki!! Isws h8ele vevaia ligo psisimo akomi giati malakwse sxetika grigora alla osoi fagame ekeinh th stigmh htan teleia!!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Τετάρτη, 22 Ιούνιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Σκέτη ζωγραφιά η πάβλοβα Ηλιάννα!!!!
Εύγε!!!
Μεταφορά στην κορυφή