Παγκάσιους στο φούρνο
- 1 κιλό παγκάσιους κατεψυγμένο.
- 5 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα φέτες.
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες.
- 3 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες.
- 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας.
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο.
- 1 κουταλιά γλυκού ξύδι.
- 1/2 φλιτζ.τσαγ. κρασί άσπρο.
- Αλάτι, πιπέρι, λάδι.
- Ξεπαγώνουμε πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα ψάρια. Τα αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε λάδι σε τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με τα σκόρδα,στην συνέχεια ρίχνουμε το κρασί με το ξύδι ,τις ντομάτες με τον ντοματοχυμό ,το αλάτι ,το πιπέρι, και τον μαϊντανό.
- Βάζουμε επίσης 1/2 φλιτζ.τσαγ. νερό ζεστό. Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα μας ανακατεύοντας που και πού.
- Ρίχνουμε λίγη από την σάλτσα σε ένα ταψί και βάζουμε επάνω τα ψάρια .Βάζουμε την υπόλοιπη σάλτσα από πάνω και ψήνουμε το φαγητό σε μέτριο φούρνο (170 βαθμούς) περίπου μισή ώρα η ώσπου να τραβήξει η σάλτσα και να ψηθούν τα ψάρια.
Την συνταγή την πήρα από τις συνταγές της ματιάς.