Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Παγωτό Βανίλια με Σάμαλι

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Πέμπτη, 15 Σεπτέμβριος 2016
none
Περιγραφή

Ένας ωραίος συνδυασμός του παγωτού με το σιροπιαστό γλυκό!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • Για το παγωτό:
  • 1 γάλα εβαπορέ,
  • ένα ζαχαρούχο,
  • μια κρέμα Μόρφατ μεταλλικό κουτί,
  • 3 κουταλιές άχνης ζάχαρης,
  • άρωμα βανίλιας.
  • Για το σάμαλι:
  • 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό,
  • 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό,
  • 1 και 1/2 κούπα ζάχαρη,
  • 1 και 1/2 κούπα φυσικό χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 κούπα νερό,
  • 1/2 κουταλάκι μαστίχα τριμμένη,
  • 3 κουταλάκια μπέκιν,
  • 1 κουταλάκι σόδα,
  • άρωμα βανίλιας.
  • Για το σιρόπι:
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 2 και 1/2 κούπα νερό,
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού.
Οδηγίες
  1. Ανακατεύουμε τα σιμιγδάλια με το μπέκιν ,την ζάχαρη,την μαστίχα την σόδα ,την βανίλια,τον χυμό πορτοκαλιού,και το νερό.Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να φουσκώσει το μείγμα 1 ώρα.
  2. Αλείφουμε το ταψί νούμερο 32-34 με σπορέλαιο και βάζουμε μέσα το μείγμα.Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 50 λεπτά στους 180βαθμούς.
  3. Βράζουμε το σιρόπι 5 λεπτά,ρίχνουμε το χλιαρό σιρόπι στο καυτό γλυκό,λίγο-λίγο με κουτάλι Προσέχουμε να σοροπιαστεί καλά.Το αφήνουμε να σταθεί 2 ώρες και μετά το χρησιμοποιούμε.
  4. Βάζουμε σε μεγάλο μπολ τα γάλατα την Μόρφατ και την άχνη χτυπάμε δυνατά 20 λεπτά και βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη.Μετά μισή ώρα χτυπάμε με το σύρμα να αφρατέψει το παγωτό.
  5. Όταν κρυώσει το σάμαλι στρώνουμε επάνω το παγωτό,και το βάζουμε πάλι στην κατάψυξη.5 λεπτά πριν σερβίρουμε το βγάζουμε για να μαλακώσει λίγο.
Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή για το σάμαλι είναι της παλιάς φίλης, της Τζένης.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή