Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2950-sardelapsiti.jpg
Σαρδέλα ψητή



Pancakes αφράτα

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τετάρτη, 10 Φεβρουάριος 2016
none
Περιγραφή

Tηγανίτες γλυκές και αφράτες.

Συστατικά
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 αυγό
  • 50 ml σπορέλαιο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες σκόνη
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γλ. σόδα
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • σιρόπι σφενδάμου (maple syrup στα σούπερ μάρκετ) ή μέλι για το σερβίρισμα
Οδηγίες
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με το σύρμα το γιαούρτι, το αυγό, το λάδι, το αλάτι, τις βανίλιες και τη ζάχαρη, να γίνουν ένας χυλός.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι με τη σόδα και ανακατεύουμε το μείγμα ίσα να αναμειχθούν τα υλικά. Δεν ανακατεύουμε πολύ.
  3. Βάζουμε 1 κ.σ. βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί σε μέτρια θερμοκρασία περίπου στο 6 της κουζίνας μας ή και πιο χαμηλά.
  4. Βάζουμε στο τηγάνι 3 γεμάτες κουταλιές από το μείγμα μας, αφήνοντας ανάμεσα κενό γιατί απλώνουν.
  5. Ψήνουμε 2 με 3 την πρώτη πλευρά και μετά με σπάτουλα γυρίζουμε την τηγανίτα από την άλλη και την ψήνουμε άλλο τόσο από την άλλη.
  6. Βάζουμε τις τηγανίτες στο πιάτο και ανάμεσα τις ραντίζουμε με σιρόπι ή μέλι ή μέλι και κανέλλα όπως εγώ.
  7. Κάθε φορά που βγάζουμε μια τηγανιά, σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας το τηγάνι μας και προσθέτουμε μια νέα κ.σ. βούτυρο και η διαδικασία συνεχίζεται μέχρι να φτιάξουμε όλο το μείγμα έτσι.
Λίγα μυστικά ακόμα

Στη συνταγή του Άκη, δεν έβαλα αλεύρι που φουσκώνει αλλά για όλες τις χρήσεις, επίσης έβαλα γιαούρτι απλό λάιτ και όχι στραγγιστό, και πάλι το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό, έγιναν πολύ αφράτες. Προσοχή στο τελευταίο ανακάτεμα, λίγο.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή