Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Cisco Certified Design Associate
angeleena 3.12.2019 8:51
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Παντεσπάνι 3 σε 1

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Δευτέρα, 04 Οκτώβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Πάτοι για παντεσπάνι που γίνονται πολύ εύκολα, αφού έχουμε 3 πάτους χωρισμένους  μέσα στο ίδιο ταψάκι.

Συστατικά
  • 5 κ.σ. ζεστό νερό
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 5  κρόκους
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 5  ασπράδια σε μαρέγκα
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 60 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 κ,γλ. μπέικιν
  • 5 πάτους κομμένους λαδόχαρτο για φόρμα 26αρα
Οδηγίες



  1. Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Χτυπάμε  τα ασπράδια με το 1/4 από την ζάχαρη σε μαρέγκα
  3. Χτυπάμε τα  ¾ της ζάχαρης με τους κρόκους και τις 5 κ.σ. ζεστό νερό, προσθέτουμε το αλάτι και το ξύσμα, αφήνουμε να αφρατέψει.
  4. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κορν φλάουρ και το μπέικιν, το ρίχνουμε στο μίγμα αυγών και ανακατεύουμε ελαφρά, ρίχνουμε και την μαρέγκα.
  5. Βάζουμε έναν πάτο από λαδόκολλα  στον πάτο από την  φόρμα. Βάζουμε μέσα το 1\3 από τον χυλό παντεσπάνι και τον απλώνουμε να είναι παντού το ίδιο πάχος.
  6. Βάζουμε επάνω 2 κομμένες λαδόκολλες στα μέτρα της φόρμας, πάλι το δεύτερο 1\3 από τον χυλό ,ξανά 2 κομμένες λαδόκολλες και στο τέλος βάζουμε τον υπόλοιπο χυλό.
  7. Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά μέχρι να πάρει η επιφάνεια ένα ωραίο χρώμα .
  8. Το βγάζουμε από τον φούρνο και σηκώνουμε μια μια την λαδόκολλα, τις τραβάμε αμέσως  από το παντεσπάνι.
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 09 Οκτώβριος 2010
Άντε να δούμε τι άλλο χρήσιμο θα μας δείξεις!!!!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Σάββατο, 09 Οκτώβριος 2010
Είναι πολύ πρακτικός ο τρόπος του ψησίματος ,μας γλυτώνει απο τη φασαρία που έχουν οι βάσεις που ψήνονται μια-μία η κόβουμε με το μαχαίρι οριζόντια το παντεσπάνι!Μπράβο Bianka!Ετσι θα κάνω την επόμενη τούρτα μου!
Σχόλιο από hrisag , Σάββατο, 09 Οκτώβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
χιλια σκουφακια γιατι αξιζεις τον τιτλο της μαστορισας!
Σχόλιο από Kelly , Κυριακή, 10 Οκτώβριος 2010
Γειά σας!! Πολύ όμορφη η παρέα σας. Σας "παρακολουθώ" από καιρό και πρόσφατα έγινα μέλος. Συγχαρητήρια για τις ωραίες ιδέες σας! Τέλεια η ιδέα με τις βάσεις της τούρτας!! Έχω όμως μία απορία: αναφέρεται στην εκτέλεση αμυγδαλόπαστα, αλλά δεν υπάρχει στα υλικά. Διευκρίνησέ το μας Bianka σε παρακαλώ. Ευχαριστώ!!!
Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 10 Οκτώβριος 2010
ναι Κελλυ μου εχεις δικοιο εγραψα αμυγδαλοπαστα!
μεγαλο λαθος μου αχαχαχ το μυαλο μου ειναι ολο στην αμυγδαλοπαστα εινε
εδω ειναι το σωστο
3) Χτυπάμε τα ¾ της ζάχαρης με τους κρόκους και τις 5 κ.σ. ζεστό νερό
προσθέτουμε το αλάτι και το ξύσμα, αφήνουμε να αφρατέψει.
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 10 Οκτώβριος 2010
Διορθώθηκε.
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 11 Οκτώβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Σούπερ ιδέα και λύση!! Μπράβο Βιάνκα για άλλη μια φορά!!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Πέμπτη, 25 Νοέμβριος 2010
Τόφτειαξα ! σοκολατένιο!πανεύκολο! μια χαρά ψήθηκε! έκοψα το χαρτί λίγο μεγαλλίτερο απο το πάτο της φόρμας για να μη μου χυθεί και ενωθούν!
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 25 Νοέμβριος 2010
Η φωτογραφία από την Ε.Φ που έφτιαξε τη συνταγή


Σχόλιο από Λαμπρινή , Δευτέρα, 12 Μάρτιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μπράβο Bianka με τις ωραίες και πρωτότυπες ιδέες σου!
Μεταφορά στην κορυφή