Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

4550-mpakalarokeftedes.jpg
Μπακαλιαροκεφτέδες



Paris Brest - Παρί Μπρέστ

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Παρασκευή, 08 Μάιος 2015
none
Περιγραφή

Ένα διάσημο γαλλικό γλυκό που δημιουργήθηκε το 1891 από ζύμη σε σχήμα ρόδας ποδηλάτου παραγεμισμένη με κρέμα, προς τιμήν του διάσημου ποδηλατικού γύρου της Γαλλίας που έκανε εκείνη την χρονιά την διαδρομή Paris-Brest (Παρί-Μπρέστ).

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

Για τα σου

  • 125 γρ. νερό
  • 125 γρ. γάλα
  • 4 γρ. αλάτι
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. αλεύρι
  • 5- 6 αυγά και 1 για άλειμμα
  • 50 γρ. αμύγδαλο φιλέ

Για την κρέμα πατισερί

  • 1 λίτρο γάλα
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. κορν φλάουρ
  • 100 γρ. βούτυρο
  • Σιρόπι βανίλιας
  • 150 γρ. κακάο

Για τη σαντιγί

  • 330 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς Στον άερα. Βάζουμε το νερό, το γάλα, το βούτυρο και το αλάτι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και τα αφήνουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Όταν λιώσει το βούτυρο και το μείγμα με το νερό και το γάλα ξεκινήσει να βράζει αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με μιας ρίχνουμε μέσα το αλεύρι. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά με τη ξύλινη κουτάλα.
  2. Βάζουμε ξανά πάνω στη φωτιά, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό και ανακατεύουμε δυνατά για 2 - 3 λεπτά ξύνοντας με τη σπάτουλα τη βάση της κατσαρόλας και αφαιρώντας κομματάκια ζύμης που τυχόν έχουν κολλήσει στον πάτο. .Θέλουμε να βγάλουμε όλη την υγρασία από τη ζύμη μας.
  3. Αφαιρούμε από την κατσαρόλα και βάζουμε τη ζύμη στον καδο του μίξερ. Έχουμε σπάσει τα αυγά σε ενα μπολ και τα κρατάμε στην άκρη. Δουλεύουμε για λίγο τη ζύμη μόνη της, στο μίξερ με το σύρμα, για να κρυώσει (3-4 λεπτά είναι αρκετά) και στη συνέχεια αρχίζουμε να προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά περιμένοντας να ενσωματωθεί το πρώτο πριν βάλουμε το επόμενο. Τα 4 αυγά θα τα πάρει σίγουρα, το πέμπτο το σπάμε με ένα πιρούνι, ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε σιγά - σιγά. Ο στόχος μας είναι να πάρουμε μια ζύμη ελαστική και μαλακή που να τραβιέται σαν τσίχλα και να μην σπάει.
  4. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα κορνέ. Σε ένα μεγάλο ταψί ,που έχουμε στρώσει λαδόκολλα φτιάχνουμε ένα μεγάλο κύκλο με τη βοήθεια ενός πιάτου με διάμετρο 20 εκ. Σε ένα ακόμα μεγάλο ταψί κάνουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία. Με το κορνέ σχηματίζουμε ένα δαχτυλίδι στο εσωτερικό του κύκλου, ένα δεύτερο στο εσωτερικό του και ένα τρίτο από πάνω από τα δύο. Στο δεύτερο ταψί σχηματίζουμε με το κορνέ ένα δαχτυλίδι στο εσωτερικό του κύκλου. Ό,τι ζύμη μείνει τη μοιράζουμε στα δύο ταψιά.
  5. Αλείφουμε με τα δάχτυλα με λίγο νερό το κάθε σου έτσι ώστε να ενωθούν τα δαχτυλίδια της ζύμης. Και αλείφουμε το κάθε σου με ένα πινέλο με λίγο αβγό και πασπαλίζουμε με λίγο φιλέ αμυγδάλου.
  6. Ψήνουμε στο φούρνο για 35 λεπτα χωρίς να ανοίξουμε το φούρνο , Μόλις τελειώσει το ψήσιμο στερεώνουμε την πόρτα μισάνοιχτη με τη βοηθεια μιας τυλιγμένης χαρτοπετσέτας και αφήνουμε τα σου μέσα στο φούρνο να κρυώσουν.
  7. Για την κρέμα σοκολάτας: Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με περίπου το 1/3 από το γάλα σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
  8. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα να βράσει μαζί με τη ζάχαρη και το κακάο, ανακατεύοντας συνεχώς. Βάζουμε μέσα και το μείγμα με το κορνφλάουρ, ανακατεύοντας δυνατά για να μην κάνει το μείγμα μας γρομπαλάκια. Πρέπει να πήξει και να γίνει μια κρέμα πηχτή και νόστιμη.
  9. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε περίπτωση που δεν γίνει το μείγμα μας λείο τότε μπορούμε να το περάσουμε από το μπλέντερ για να σπάσουν όσα μικρά γρομπαλάκια υπάρχουν.
  10. Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα σκεύος, καλύπτουμε με μεμβράνη (η οποία πρέπει εφάπτεται στην κρέμα για να μη κάνει κρούστα) και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Μετά απο 2-3 ώρες χτυπάμε στο μιξερ.
  11. Χτυπάμε τα 500 γρ. κρέμα γάλακτος και φτιάχνουμε σαντιγί. Αδειάζουμε τη σαντιγί σ'ένα μπολ. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την πατισερί και προσθέτουμε μια μεγάλη κουταλιά από τη σαντιγί και τα χτυπάμε μαζί με το σίρμα. Προσθέτουμε και την υπόλοιπη από τη μισή σαντιγί και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ελαφρά μέχρι να αφτατέψει αρκετά. Την υπόλοιπη σαντιγί την κρατάμε για να διακοσμήσουμε το γλυκό μας.
  12. Συναρμολόγηση: Κόβουμε το μεγάλο δαχτυλίδι στη μέση. Βάζουμε στη βάση με το κορνέ λίγο κρέμα. Τοποθετούμε από πάνω το μικρό δαχτυλίδι που το έχουμε γεμίσει με κρέμα και πάνω από αυτό βάζουμε και άλλη κρέμα πατισερί. Από πάνω βάζουμε το πάνω μέρος του δαχτυλιδιού που κόψαμε. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη και διακοσμούμε με την υπόλοιπη σαντιγί.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή του Άκη!

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή