Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Πάστα φλόρα ροδάκινο

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Κυριακή, 05 Ιούνιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια ωραία πάστα φλόρα με μαρμελάδα ροδάκινου!

Συστατικά
  • 210 γραμμάρια βούτυρο.
  • 375 γραμμάρια ζάχαρη.
  • Λίγο βούτυρο για το ταψί.
  • 5 αυγά.
  • 2 κουταλιές του γλυκού γεμάτες σόδα.
  • 900 γραμμάρια αλεύρι μαλακό.
  • 12 μεγάλες κουταλιές σούπας μαρμελάδα ροδάκινο.
  • Φρυγανιά για το ταψί.
  • Λαδόκολλες.
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε το βούτυρο να ασπρίσει,προσθέτουμε την ζάχαρη.Στη συνέχεια και τα αυγά.Βάζουμε την σόδα και μετά το αλεύρι.
  2. Απλώνουμε τα 2/3 της ζύμης ανάμεσα σε 2 λαδόκολες και τα ανοίγουμε φύλλο ίσα με τον πάτο του ταψιού και λίγο παραπάνω να γυρίζει στα τοιχώματα του.
  3. Απλώνουμε την μαρμελάδα να πάει στο ίδιο πάχος σε όλο το ταψί.
  4. Γυρίζουμε σε κορδόνι την περίσσια ζύμη γύρω-γύρω.
  5. Το άλλο 1/3 της ζύμης το ανοίγουμε πάλι ανάμεσα σε λαδόκολες και κόβουμε με το ροδάκι λωρίδες ,που μαυτές στολίζουμε το γλυκό μας.
  6. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα

Tο ταψί είναι νούμερο 36,αν την θέλουμε πιο λεπτή βάζουμε μεγαλύτερο ταψί.

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 07 Ιούνιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραιότατο γλύκισμα!
Μεταφορά στην κορυφή