Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Πάστα ταψιού

recipe image
Προστέθηκε απόΝει, Κυριακή, 28 Ιούνιος 2015
none
Περιγραφή

Εύκολη και νόστιμο γλυκό ψυγείου.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
16 κομμάτια

Για το παντεσπάνι

  • 6 αυγά
  • 6 κουτ.σούπας ζάχαρη
  • 6 κουτ.σούπας αλεύρι
  • 3 κουτ.σούπας κακάο
  • 4 κουτ.σούπας σπορέλαιο
  • 1 βανίλια
  • 1 Φακελακι μπέικιν

Για το σιρόπι

  • 300 γρ.ζάχαρη
  • 300γρ νερό
  • 1 βανίλια
  • 2 κ.σ κονιάκ ή άλλο ποτό της αρεσκείας μας(προαιρετικά)
  • 1κ.γ χυμό από λεμόνι .....

Για τη λευκή κρέμα

  • 2 κονσέρβες μόρφατ φυτικη σαντιγι (κρύες από το ψυγείο)
  • 1 κουτακι ζαχαρούχο(397-400 γρ.)
  • 1 βανίλια

Για τη γκαναζ σοκολάτας

  • 300 γρ.κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)σοκολατα γάλακτος
  • 200γρ.γάλα εβαπορέ(αδιάλυτο)
  • 1 κ.σ μέλι

Οδηγίες
  1. Παντεσπάνι: Χτυπάω τα αυγα με τη ζαχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν 3-4 λεπτά. Ρίχνω και τη βανίλια. Προσθέτω το αλεύρι που το έχω κοσκινίσει με το κακάο και το μπέικιν στην πολύ χαμηλή ταχύτητα του μίξερ και τέλος ρίχνω λίγο λιγο και το σπορέλαιο. Αν μπορείτε να κάνετε το ανακάτεμα των στερεών υλικών στο μείγμα των αυγων με σπάτουλα, ακόμα καλύτερα, για να μη χάσουμε πολύ όγκο από το φούσκωμα τους.
  2. Αδειάζω το μίγμα σε ταψάκι βαθύ βουτυρωμένο 25χ30 περίπου και ψήνω στους 180 βαθμούς αντιστάσεις μεχρι να το δοκιμάσω με οδοντογλυφίδα και να βγαίνει στεγνή. Όσο ψήνεται το παντεσπάνι βράζω το σιρόπι 2-3 λεπτά μόνο, κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το κονιάκ (άν βάλω).
  3. Περιχύνω με το καυτό σιρόπι, το καυτό γλυκό. Αφήνω να κρυώσει.
  4. Για τη λευκή κρέμα: Χτυπάω τα μορφατ να γίνουν σαντιγι, προσθέτω το ζαχαρουχο και τη βανιλια και απλώνω την κρέμα στο κρύο παντεσπανι και βάζω ψυγείο να παγώσει 1 ώρα.
  5. Για τη γκανάς σοκολάτας: Βράζω το γάλα, το ρίχνω πάνω στην ψιλοκομμένη σοκολάτα προσθέτω και το μελι, ανακατεύω και αφήνω να γίνει χλιαρή.
  6. Περιχύνω και απλώνω με σπάτουλα τη γκανάζ πάνω από την παγωμένη κρέμα. Ξανά ψυγείο 1-2 ωρίτσες και έτοιμη η πάστα ταψιού
  7. Πασπαλίζω με λευκές νιφάδες σοκολάτας! Προτιμήστε αφού παγώσει το γλυκό,πρώτα να το κόψετε σε κομμάτια σκουπίζοντας το μαχαίρι με χαρτί κουζίνας στην κάθε κοψιά και έπειτα να το πασπαλίσετε με ότι θέλετε.Έτσι θα κοπούν τα κομμάτια ομοιόμορφα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Έβαλα στη γκανάζ σοκολάτα γάλακτος και εβαπορέ στην επιφάνεια, αλλά εσείς στολίστε με ό,τι θέλετε.

Την συνταγή την είδα από τη Σοφία Τσιώπου

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή