Πασχαλιάτικη τούρτα
- 300 γρ Αλεύρι, σκληρο 550
- 3 κουταλάκι Μπέικιν πάουντερ
- 45 γρ Κακάο σε σκόνη
- 250 γρ Ζάχαρη
- 1 1/2 φακελακι Βανίλια
- 6 αυγα
- 225 γρ Βούτυρο λιωμένο
- 190 ml Βουτυρόγαλα
για την γέμιση
- 250 γρ Βούτυρο
- 400 γρ Γλυκόπικρη κουβερτουρα
- 400 ml κρεμα γαλακτος
- 150 γρ Κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη,
- γιατο στολισμα φτιαχνουμε αν θελουμε φλορεντινα συνταγη εδώ, τα κόβουμε σε τριγωνα
- Βουτυρωνουμε μια φορμα και πασπαλιζουμε με τριμενο παξιμαδι. Αναβουμε το φουρνο στους 180 βαθμους.
- Φτιαχνουμε το κεικ. Κοσκινιζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο σε ένα μπολ , χτυπαμε το βουτυρο με την ζαχαρη καλα, ριχνουμε τα αυγα και μετα το βουτυρογαλο,και το αλευρι. Χτυπαμε για λιγο αλλα καλα ,να ενωθουν τα υλικα και ριχνουμε το μειγμα στην φορμα.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά, κανουμε και το τεστ με το ξυλακι και αφήνουμε να κρυωσει λιγο και το βγαζουμε απο την φορμα. Στη συνέχεια, κόψτε δύο φορές οριζοντια
- Κανουμε την κρεμα: Κοβουμε το Βούτυρο και την κουβερτουρα σε κομμάτια, βαζουμε σε μια κατσαρολα την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και το ζεσταινουμε σε χαμηλή φωτιά, και ανακατευουμε να γινει λεια, στη συνέχεια, αφήστε να κρυώσει.
- Βαζουμε τον εναν πατο επανω σε μια πιατελα και το στεφανι της φορμας, ριχνουμε μεσα λιγη απο την κρεμα, σχεδον 5-6 κ,σ απλωνουμε και την βαζουμε για 20 λεπτα στο ψυγειο, μετα βαζουμε επανω τον δευτερο πατο και παλι τα ιδια παλι στο ψυγειο.
- Αλείφουμε την τούρτα με την υπόλοιπη κρέμα την επιφάνεια και γυρω γυρω και την στολιζουμε.





Ευχαριστω Ηλιαννα για την απάντηση σου!