Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...


Πασχαλινά κουλουράκια

recipe image
Προστέθηκε απόΜυρτώ Δρίβα, Τρίτη, 23 Απρίλιος 2013
none
Περιγραφή

Νόστιμα κουλουράκια τριφτά στο στόμα με γεύση απ τη βανίλια και το φρέσκο βούτυρο.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
55 κουλουράκια
  •    450γρ. βούτυρο φρέσκο (αγελάδας ή αιγοπρόβειο)
  •    300γρ. ζάχαρη
  •    4 αυγά συν 1 για το αυγούλωμα
  •    1/2 κουτ.γλ. αμμωνία διαλυμένη σε μια κουταλιά της σούπας γάλα
  •    5 βανίλιες
  •    4 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ όχι πάρα πολύ γεμάτα
  •    1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Οδηγίες
  1. Σε μια λεκάνη αναμειγνύουμε τα 800γρ αλεύρι με τις βανίλιες και το μπέικιν. Τα υπόλοιπα 200γρ τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε ένα ένα τ΄αυγά. Έπειτα προσθέτουμε το γάλα με την αμμωνία και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
  3. Προσθέτουμε στο μείγμα του βουτύρου τα 800γρ του αλευριού και δουλεύουμε με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθεί και να αρχίσει να γίνεται ζύμη. Θα χρειαστεί να προσθέσουμε κι άλλο αλεύρι μέχρι να γίνει ζύμη μαλακιά που να πλάθεται εύκολα χωρίς να κολλάει. Ίσως να μην πάρει όλο το υπόλοιπο αλεύρι αλλά 100γρ θα χρειαστούνε σίγουρα. Εξαρτάται απ τη δύναμη του αλευριού.
  4. Παίρνουμε κομμάτια ζύμης ίση περίπου μ΄ενα μεγάλο καρύδι και πλάθουμε τα κουλούρια μας. Τοποθετούμε σε λαμαρίνες με στρωμένη λαδόκολα, αυγουλώνουμε και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου στους 180 βαθμους στον αέρα.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

 Αν δε θέλετε να χρησιμοποιήσετε βούτυρο φρέσκο μπορείτε να το αντικαταστήσετε με μαργαρίνη. Καλή επιτυχία!

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή