Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 17:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 17:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3935-glykarolaken.jpg
Γλυκά ρολά



Πατατόπιτα γερμανική

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Τετάρτη, 02 Οκτώβριος 2013 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια νοστιμότατη και ασυνήθιστη πατατόπιτα.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  •    1 κιλό πατάτες βρασμένες με την φλούδα τους και κομμένες σε ροδελες
  •    350 γρ κιμά μισό μισό (χοιρινό και μοσχάρι)
  •    1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
  •    3 πιπεριες κόκκινες ( μπορούμε να βάλουμε και φλωρινης) κομμένες σε κυβάκια
  •    1 κ. σ. σκόνη παπρικα
  •    140 γρ πελτέ ντομάτας
  •    1 σελίδα σκόρδο
  •    1 αρκετά μεγάλο κλοναρι σελλερι σε κομματάκια
  •    1 κ σ μαϊντανό κομμένο
  •    2 κ σ αλεύρι
  •    1/2 λίτρο γάλα
  •    1 κ γ ζάχαρη
  •    3 κ σ βούτυρο
  •    100 γρ τυρι εμενταλ τριμενο
Οδηγίες
  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 1 κ σ βούτυρο με το κρεμμύδι, ρίχνουμε τον κιμά και το σελερι, αφήνουμε να σωταριστουν για λίγα λεπτα όλα μαζί, ρίχνουμε αλάτι πιπέρι, το τραβάμε από την φωτιά και βάζουμε την κατσαρόλα στην άκρη.
  2. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε 1 κ σ βούτυρο και σοταρουμε το σκόρδο ,προσθέτουμε τις πιπεριες και τον μαϊντανό, την παπρικα, αλάτι, πιπέρι ,αφήνουμε για 20 λεπτα να σιγοβρασουν σκεπασμένες με το καπάκι της κατσαρόλας.
  3. Βουτυρωνουμε ένα πυρεξ.    Βάζουμε μια στρώση πατάτες ,και βάζουμε επάνω από τον κιμά και τις πιπεριες.   Ξανά μια στρώση πατάτες ,πιπεριες, κιμά.   Τελειώνουμε με μια στρώση πατάτες.
  4. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 κ σ βούτυρο να λιώσει ,ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύουμε με τον αυγοδαρτη, ρίχνουμε το γάλα και τον πελτέ ντομάτας , αλάτι, πιπέρι και την ζάχαρη ,δοκιμάζουμε από αλάτι.
  5. Ρίχνουμε την μπεσαμελ ντομάτας επάνω στις πατάτες.   Πασπαλίζουμε με το τυρι ,βάζουμε εδω εκεί λίγο βούτυρο ,και ψήνουμε σε ζεστο φουρνο στους 200 βαθμούς για 25 λεπτα.

Σχόλια
Σχόλιο από Bianka , Πέμπτη, 03 Οκτώβριος 2013
Μπορούμε να την ετοιμαστούμε μια μέρα πριν την ψυνουμε
Έχω την εφτιαξα εχθές την σκέπασα με αλουμινοχαρτο και στο ψυγείο μετά
Και σήμερα έβγαλα το αλουμινοχαρτο και την έψησα ,
Μπορούμε και να την ετοιμαστούμε το πρωί μετά στο ψυγείο και το βράδυ την ψυνουμε .
Σχόλιο από gaknis , Κυριακή, 06 Οκτώβριος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
αυτη δεν ειναι σαλατα ειναι κανονικο φαγητο καλε....μπραβο σου
Μεταφορά στην κορυφή