Πεντανόστιμα Πασχαλινά Κουλουράκια
Υπέροχα, κλασσικά, πασχαλινά κουλουράκια για να γλείφετε τα δάχτυλά σας! Ανάλογα τα υλικά που θα επιλέξετε μπορούν να γίνουν και αρκετά light! Βιαστείτε..θα εξαφανιστούν αμέσως!
- 700-750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 400 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 250 γρ. καστανή ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1.κ.γ μπέικιν πάουντερ
- 1 αυγό για το αυγούλωμα
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- Τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια το βούτυρο (αφού έχει πάρει θερμοκρασία δωματίου) και το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ (ή τον κάδο του μίξερ μας) μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Ζυμώνουμε έως ότου πετύχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι. Εαν κρίνουμε ότι είναι αρκετά μαλακό, το τοποθετούμε για λίγο στο ψυγείο.
- Πλάθουμε μικρά κουλουράκια σε σχήμα πλεξούδας ή και στρογγυλά και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς το αυγό με ελάχιστο νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε τα κουλούρια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φόυρνο στους 160-170 βαθμούς έως ότου χρυσαφίσουν (περίπου 30 λεπτά)!
Tips -Προτιμήστε την καστανή ζάχαρη όπως αναγράφεται στη συνταγή, γιατί κάνει τα κουλουράκια μας πολύ τραγανά!
Μην παραλείψετε το ξύσμα πορτοκαλιού. Το άρωμα του χαρίζει πολύ στα κουλουράκια μας!
Καλή σας επιτυχία!