Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

632-peponi1.jpg
Προσούτο με πεπόνι



Πικάντικα κεφτεδάκια γεμιστά με ρύζι

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Δευτέρα, 18 Φεβρουάριος 2013
none
Περιγραφή

Κεφτεδάκια γεμιστά με ρύζι και τυρί παρμεζάνα!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  •     1 κ. κιμά,
  •     1/4 φλ.φρυγανιά τριμμένη,
  •     1/3 φλ. γάλα,
  •     2 σκ.σκόρδο ψιλοκομμένο,
  •     1 αυγό,
  •     δυόσμο, ρίγανη,
  •     αλατοπίπερο,
  •     1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα,
  •     1 1/2 φλ. βρασμένο ρύζι,
  •     1-2 κ.σ. λάδι.

  Για τη σάλτσα ντομάτας:

  •     3 φρέσκες ντομάτες σε κυβάκια,
  •     2 κ.σ. λάδι,
  •     1 κύβο κνορ,
  •     αλατοπίπερο,
  •     2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο,
  •     ρίγανη,
  •     πιπεριές σε κυβάκια.

μακαρόνια για να συνοδεύσουμε τα κεφτεδάκια.

Οδηγίες
  1. Πρώτα βράζουμε το ρύζι:    Ρίχνουμε σε κατσαρολάκι 1 φλ.ρύζι με 1 1/2 φλ. νερό, αλατοπίπερο και βράζουμε να μαλακώσει 10 λεπτά και να πιει όλο το νερό του.
  2. Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, προσθέτουμε την μισή παρμεζάνα, τη φρυγανιά, γάλα, αυγό, λάδι, σκόρδο, ρίγανη και δυόσμο, αλατοπίπερο, ζυμώνουμε καλά να ενωθούν τα υλικά μας.
  3. Πλάθουμε μεγάλα κεφτεδάκια, ανοίγουμε στην παλάμη μας και βάζουμε στο κέντρο τους λίγο από το βρασμένο ρύζι, απάνω βάζουμε λίγη παρμεζάνα, πλάθουμε κλείνοντας τα κεφτεδάκια μας καλά να μην φύγει η γέμιση.
  4. Βάζουμε σε λαδωμένο πυρέξ όλα τα κεφτεδάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο μισή ώρα να ροδίσουν. Βράζουμε τη σάλτσα μας 15 λεπτά να χυλώσει.
  5. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με μακαρόνια, όποια μας αρέσουν, την σάλτσα και παρμεζάνα τριμμένη.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Η αρχική συνταγή λέει πως τα κεφτεδάκια μετά από το φούρνο τα βάζει λίγα λεπτά στο τηγάνι, εγώ θεώρησα πως θα γίνει το φαγητό πιο βαρύ και τα άφησα ψητά που είναι πολύ νόστιμα.  Η συνταγή εδώ

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή