Πικάντικη μαρμελάδα πιπεριάς
Σερβίρεται με κεφτέδες, με τυριά, με ψητό κρέας σχάρας, σε μπάρμπεκιου, σε Fondue και ό,τι άλλο φανταστεί κάνεις.
- 1 κιλο κοκκινες πιπεριες καθαρισμενες και κομμενες σε κυβακια
- 5 κρεμμυδια καθαρισμενα και κομμενα σε κυβακια
- 5 σκελιδες σκορδο καθαρισμενες και κομμενες σε κυβακια
- 250 ml λευκο ξυδι
- 200 γρ. λευκη ζαχαρη
- 100 γρ. καστανη ζαχαρη
- 5 πιπεριτσες τσιλι αλεσμενες
- 2 κ.σ. ελαιολαδο
- 1 κ.γ. αλατι
- Ζεσταινουμε σε μια κατσαρολα το ελαιολαδο και προσθετουμε το κρεμμυδι μεχρι να γινει γυαλιστερο, στη συνεχεια προσθετουμε τις πιπεριες και τ΄αφηνουμε να σωταριστουν ολα μαζι.
- Προσθετουμε και το σκορδο το οποιο δεν το αφηνουμε να ροδισει γιατι θα γινει πικρο. Σβηνουμε με το ξυδι και προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα και τ΄αφγηνουμε να βρασουν μεχρι να εχουμε ενα παχυρευστο αποτελεσμα