Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Πιροσκί με πατάτα

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Δευτέρα, 18 Νοέμβριος 2013
none
Περιγραφή

Τα πιροσκί γίνονται με διάφορες γεμίσεις μέσα , σαυτήν την συνταγή με πατάτες.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό,
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά.
  • Λίγο αλάτι.
  • 2 κρόκους αυγών.
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο.
  • Λίγη ζάχαρη.
  • Αλεύρι όσο πάρει για να γίνει μια εύπλαστη ζύμη ,μέτρια ,ούτε πολύ σφιχτή ούτε πολύ μαλακή.
  • Για την γέμιση:
  • 1 κιλό πατάτες βρασμένες και καθαρισμένες.
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
  • 1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  • Αλάτι,μαύρο πιπέρι.(Προαιρετικά λίγο μπούκοβο).
  • Λάδι για το τηγάνισμα.
Οδηγίες
  1. Διαλύουμε στο χλιαρό νερό το βούτυρο την ζάχαρη, την μαγιά τους κρόκους και τελευταία το αλάτι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε αλεύρι λίγο-λίγο μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη, ούτε νερουλή αλλά ούτε και πολύ σφιχτή. Την σκεπάζουμε και περιμένουμε μια ώρα περίπου για να φουσκώσει.
  2. Εν τω μεταξύ πατάμε με το πιρούνι τις πατάτες που τις βράσαμε και ξεφλουδίσαμε. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο λάδι και προσθέτουμε την πατάτα .Την γυρίζουμε καλά γρήγορα-γρήγορα για να μην κολλήσει. Προσθέτουμε το αλάτι ,το πιπέρι και το μπούκοβο. Κατεβάζουμε από την φωτιά ,προσθέτουμε τον μαίντανό.
  3. Ανοίγουμε μικρά κομμάτια ζύμης σε φυλαράκια ,βάζουμε μέσα 1 κουταλιά γέμιση τα κλείνουμε διπλώνοντας τα, πατώντας καλά το κλείσιμο. Τα ετοιμάζουμε όλα σε ελαφρά αλευρωμένους δίσκους και μετά βάζουμε λάδι σε μεγάλο τηγάνι και τα τηγανίζουμε, σε λάδι που έκαψε και το χαμηλώσαμε στην μέση ,από όλες τις πλευρές.
  4. Τα βάζουμε σε δίσκο στρωμένο με χαρτί κουζίνας. Τα σερβίρουμε ζεστά ,αλλά τρώγονται ευχαρίστως και κρύα.
Λίγα μυστικά ακόμα

Παραδοσιακή συνταγή με πολλές εκδοχές!

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή