Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

407-407-407-p1010024wr6.jpg
Μακαρονόπιτα



Πίτα ινδοκάρυδο με σιρόπι της Αργυρώς

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Δευτέρα, 27 Νοέμβριος 2017
none
Περιγραφή

Νόστιμη και ζουμερή πίτα με έξτρα καρύδα!!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
8-10 άτομα
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 φλ. τσαγιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού ινδική καρύδα
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γραμ.)
  • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
  • Για το σιρόπι:
  • 3 ποτήρια νερό
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • φλούδα λεμονιού
  • 1 φλ. τσαγιού καρύδα για το γαρνίρισμα.
Οδηγίες
  1. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα για 5΄-6΄ να αφρατέψει και να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους ώστε να τους απορροφάει το μείγμα.
  2. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα, τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ και την καρύδα συνεχίζοντας το χτύπημα. Στο μεταξύ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και διαδοχικά προσθέτουμε στον κάδο τη μαρέγκα, το αλεύρι και το σιμιγδάλι.
  3. Αδειάζουμε την πίτα σε στρογγυλό ταψί 30 εκ. πολύ καλά βουτυρωμένο. Με την ανάποδη κουταλιού στρώνουμε την επιφάνεια.
  4. Ψήνουμε την πίτα ινδοκάρυδο στους 170οCσε αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο και στη μεσαία σχάρα, για περίπου 40΄, ώσπου να φουσκώσει καλά και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του ταψιού.
  5. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας σε κατσαρολάκι το νερό,τη ζάχαρη και την φλούδα λεμονιού για 15 λεπτά.
  6. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, όπως είναι καυτό το γλυκό το χαράζουμε με μαχαίρι σε μπακλαβαδωτά κομμάτια και το περιχύνουμε προσεκτικά με κουτάλα με το καυτό σιρόπι.
  7. Πασπαλίζουμε με την καρύδα Ή αν δεν μας αρέσει η έξτρα καρύδα το απολαμβάνουμε σκέτο.

Λίγα μυστικά ακόμα
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή