Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Πίτα Καισαρείας

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Παρασκευή, 20 Μάρτιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Η πίτα Καισαρείας ή αλλιώς παστουρμαδόπιτα είναι μια πίτα απλή και πικάντικη. Είναι πολύ πολύ εύκολος και γρήγορος μεζές.

Συστατικά

 

  • 8 φύλλα κρούστας ή φύλλο παραδοσιακό ή χειροποίητο ή και σφολιάτα ή κουρού, ό,τι θέλετε.
  • τυρί κασέρι πικάντικο Φέτες ή τριμμένο , δε λέω ποσότητα γιατί εξαρτάται από το ταψί σας .
  • Φέτες λεπτές φρέσκιας ντομάτας
  • Παστουρμάς σε φέτες λεπτές τόσες όσες για να καλυφτεί το ταψί σας
  • Λάδι για το άλειμμα των φύλλων
  • Ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)
Οδηγίες

 

  1. Αλείφω το ταψί με λάδι και απλώνω τα μισά φύλλα λαδωμένα και αυτά.
  2. Στρώνω μια σειρά φέτες ή τριμμένο κασέρι, πάνω μια στρώση παστουρμά (αν θέλουμε βγάζουμε το τσιμένι από το γύρω της φέτας για να μη γίνεται βαριά η πίτα και μυρίζει πολύ έντονα).
  3. Αν θέλουμε, βάζουμε και λίγο ξύσμα λεμονιού πάνω στον παστουρμά, γιατί λένε ότι αφαιρεί την έντονη μυρωδιά στην αναπνοή.
  4. Στη συνέχεια πάνω από τον παστουρμά βάζω φέτες ντομάτας αλατισμένες και τελειώνω με μια στρώση κασέρι.
  5. Τέλος σκεπάζω τη πίτα με τα υπόλοιπα λαδωμένα φύλλα και χαράζω.
  6. Καταβρέχω την επιφάνεια με λίγο νερό και ψήνω στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
  7. Καλή επιτυχία!

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Τip: Μπορεί να φτιαχτεί και σαν φλογέρες. Σε ένα κομμάτι φύλλο βάζουμε μισή φέτα κασέρι, λίγη ντομάτα, ένα κομμάτι παστουρμά και τυλίγουμε σαν ρολό και ψήνουμε ή τηγανίζουμε.

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 15 Απρίλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Νοστιμότατη η Πίτα Καισαρείας. Εμείς φτιάχνουμε συνήθως τις φλογέρες τηγανιτές και τις λέμε "Παστρουμαδάκια"!
Σχόλιο από Βαγγος 13 , Τετάρτη, 06 Μάιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ηθελα να κανω μια ερωτηση.αντι για κασερι μπορουμε να βαλουμε κεφαλοτυρι; μετσοβονε;
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 16 Ιούνιος 2009
Όχι γιατί τα άλλα τυριά πού λες, είναι αλμυρά όπως είναι και ο παστρουμάς. Καλύτερα με κασέρι για να αναδεικνύεται η γεύση του παστρουμά.
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Πέμπτη, 18 Ιούνιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μπράβο Ηλιαννα ,ειναι η πρώτη φορά που βλέπω την ταλαίπωρη πιτα Καισαρείας,σωστή .Παρέμβαση σε αυτο το πιάτο ,ποτέ. Χάνει τον τίτλο της .
Σχόλιο από Nefeli , Κυριακή, 04 Οκτώβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Συνταγή για μερακλίδες,πολυ πολυ νοστιμη
και εξαιρετικα ευκολη.Ευχαριστούμε πολυ για την συνταγούλα.
Μεταφορά στην κορυφή