Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Πίτα Καισαρείας

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Παρασκευή, 20 Μάρτιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Η πίτα Καισαρείας ή αλλιώς παστουρμαδόπιτα είναι μια πίτα απλή και πικάντικη. Είναι πολύ πολύ εύκολος και γρήγορος μεζές.

Συστατικά

 

  • 8 φύλλα κρούστας ή φύλλο παραδοσιακό ή χειροποίητο ή και σφολιάτα ή κουρού, ό,τι θέλετε.
  • τυρί κασέρι πικάντικο Φέτες ή τριμμένο , δε λέω ποσότητα γιατί εξαρτάται από το ταψί σας .
  • Φέτες λεπτές φρέσκιας ντομάτας
  • Παστουρμάς σε φέτες λεπτές τόσες όσες για να καλυφτεί το ταψί σας
  • Λάδι για το άλειμμα των φύλλων
  • Ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)
Οδηγίες

 

  1. Αλείφω το ταψί με λάδι και απλώνω τα μισά φύλλα λαδωμένα και αυτά.
  2. Στρώνω μια σειρά φέτες ή τριμμένο κασέρι, πάνω μια στρώση παστουρμά (αν θέλουμε βγάζουμε το τσιμένι από το γύρω της φέτας για να μη γίνεται βαριά η πίτα και μυρίζει πολύ έντονα).
  3. Αν θέλουμε, βάζουμε και λίγο ξύσμα λεμονιού πάνω στον παστουρμά, γιατί λένε ότι αφαιρεί την έντονη μυρωδιά στην αναπνοή.
  4. Στη συνέχεια πάνω από τον παστουρμά βάζω φέτες ντομάτας αλατισμένες και τελειώνω με μια στρώση κασέρι.
  5. Τέλος σκεπάζω τη πίτα με τα υπόλοιπα λαδωμένα φύλλα και χαράζω.
  6. Καταβρέχω την επιφάνεια με λίγο νερό και ψήνω στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
  7. Καλή επιτυχία!

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Τip: Μπορεί να φτιαχτεί και σαν φλογέρες. Σε ένα κομμάτι φύλλο βάζουμε μισή φέτα κασέρι, λίγη ντομάτα, ένα κομμάτι παστουρμά και τυλίγουμε σαν ρολό και ψήνουμε ή τηγανίζουμε.

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 15 Απρίλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Νοστιμότατη η Πίτα Καισαρείας. Εμείς φτιάχνουμε συνήθως τις φλογέρες τηγανιτές και τις λέμε "Παστρουμαδάκια"!
Σχόλιο από Βαγγος 13 , Τετάρτη, 06 Μάιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ηθελα να κανω μια ερωτηση.αντι για κασερι μπορουμε να βαλουμε κεφαλοτυρι; μετσοβονε;
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 16 Ιούνιος 2009
Όχι γιατί τα άλλα τυριά πού λες, είναι αλμυρά όπως είναι και ο παστρουμάς. Καλύτερα με κασέρι για να αναδεικνύεται η γεύση του παστρουμά.
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Πέμπτη, 18 Ιούνιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μπράβο Ηλιαννα ,ειναι η πρώτη φορά που βλέπω την ταλαίπωρη πιτα Καισαρείας,σωστή .Παρέμβαση σε αυτο το πιάτο ,ποτέ. Χάνει τον τίτλο της .
Σχόλιο από Nefeli , Κυριακή, 04 Οκτώβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Συνταγή για μερακλίδες,πολυ πολυ νοστιμη
και εξαιρετικα ευκολη.Ευχαριστούμε πολυ για την συνταγούλα.
Μεταφορά στην κορυφή