Πίτα Καισαρείας

Η πίτα Καισαρείας ή αλλιώς παστουρμαδόπιτα είναι μια πίτα απλή και πικάντικη. Είναι πολύ πολύ εύκολος και γρήγορος μεζές.
- 8 φύλλα κρούστας ή φύλλο παραδοσιακό ή χειροποίητο ή και σφολιάτα ή κουρού, ό,τι θέλετε.
- τυρί κασέρι πικάντικο Φέτες ή τριμμένο , δε λέω ποσότητα γιατί εξαρτάται από το ταψί σας .
- Φέτες λεπτές φρέσκιας ντομάτας
- Παστουρμάς σε φέτες λεπτές τόσες όσες για να καλυφτεί το ταψί σας
- Λάδι για το άλειμμα των φύλλων
- Ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)
- Αλείφω το ταψί με λάδι και απλώνω τα μισά φύλλα λαδωμένα και αυτά.
- Στρώνω μια σειρά φέτες ή τριμμένο κασέρι, πάνω μια στρώση παστουρμά (αν θέλουμε βγάζουμε το τσιμένι από το γύρω της φέτας για να μη γίνεται βαριά η πίτα και μυρίζει πολύ έντονα).
- Αν θέλουμε, βάζουμε και λίγο ξύσμα λεμονιού πάνω στον παστουρμά, γιατί λένε ότι αφαιρεί την έντονη μυρωδιά στην αναπνοή.
- Στη συνέχεια πάνω από τον παστουρμά βάζω φέτες ντομάτας αλατισμένες και τελειώνω με μια στρώση κασέρι.
- Τέλος σκεπάζω τη πίτα με τα υπόλοιπα λαδωμένα φύλλα και χαράζω.
- Καταβρέχω την επιφάνεια με λίγο νερό και ψήνω στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
- Καλή επιτυχία!
Τip: Μπορεί να φτιαχτεί και σαν φλογέρες. Σε ένα κομμάτι φύλλο βάζουμε μισή φέτα κασέρι, λίγη ντομάτα, ένα κομμάτι παστουρμά και τυλίγουμε σαν ρολό και ψήνουμε ή τηγανίζουμε.
και εξαιρετικα ευκολη.Ευχαριστούμε πολυ για την συνταγούλα.