Πίτα με ανανά
βάση
150 γρ . γιαούρτι στραγγιστό
6 κ , σ . γάλα
6 κ , σ . ηλιέλαιο
80 γρ ζάχαρη
1 βανίλια
300 γρ αλεύρι
1 φακελάκι μπεκιν
1 πρέζα αλάτι
κρέμα
2 κονσέρβες μεγάλες ανανά σε ροδέλες
4 αυγά
250 γρ γάλα
125 γρ ζάχαρη
175 γρ ψίχα ινδοκαρυδο
1 κ , σ άνθος αραβοσίτου με γείσο βανίλιας από αυτή που βράζουμε η κορν φλαουερ με 2 φακελάκια βανίλια
Ανάβουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς . Στραγγίζουμε τα ρολά του ανανά καλά και τα βάζουμε επάνω σε μια πετσέτα .
Κάνουμε την βάση
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί . Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τη ζύμη μέσα στο ταψί .
Τα 2 αυγά τα χωρίζουμε από τα ασπράδια . Σε λεκάνη βάζουμε τα δυο ολόκληρα αυγά και τους κρόκους 2 , το γάλα , 75 γρ από την ζάχαρη και ανακατεύουμε το κορν φλαουερ με 100 γρ . από το ινδοκαρυδο . Το προσθέτουμε και αυτό μέσα στην λεκάνη και τα χτυπάμε όλα μαζί με το μίξερ .
Ρίχνουμε την κρέμα επάνω στη βάση και απλώνουμε επάνω τα ρολά του ανανά .
Ψήνουμε για 35 λεπτά .
Στο διάστημα αυτό που ψήνετε το γλυκό κάνουμε την μαρέγκα για τα μπεζεδάκια μας . Χτυπάμε τα 2 ασπράδια και ρίχνουμε σιγά σιγά και την υπόλοιπη ζάχαρη και κάνουμε μια μαρέγκα . Ρίχνουμε από πάνω το ινδοκαρυδο και ανακατεύουμε απαλά να ενωθεί με την μαρέγκα . Βάζουμε τη μαρέγκα σε ένα σακουλάκι του κορνέ και όταν περάσει η ώρα και βγάλουμε το γλυκό , το γαρνίρουμε με την μαρέγκα .
Κοιτάμε να βάλουμε και επάνω στο άνοιγμα από τα ρολά του ανανά και ψήνουμε άλλα 15 λεπτά .
