Πιτάκια με ταχίνι
- 6 φύλλα κρούστας ή για όλες τις χρήσεις,
- ταχίνι,
- ζάχαρη,
- καρύδια ή αμύγδαλα τριμμένα,
- σησαμέλαιο ή λάδι για τα φύλλα.
- Ζεσταίνουμε το ταχίνι να ρευστοποιηθεί για να μπορούμε να αλείψουμε τα φύλλα μας.
- Ανοίγουμε στον πάγκο μας ένα φύλλο, απλώνουμε ταχίνι (περίπου 1 κουτ.) πασπαλίζουμε με ζάχαρη, ρίχνουμε και τα καρύδια. Συνεχίζουμε με άλλα δύο φύλλα, συνολικά βάζουμε τρία φύλλα, ακολουθώντας την ίδια σειρά βάζοντας τα υλικά μας.
- Τυλίγουμε σε ρολό, κόβουμε σε μέτρια πιτάκια, τα βάζουμε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με σησαμέλαιο ή απλό λάδι.
- Με το ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και τα άλλα τρία φύλλα βάζοντας ανάμεσα ταχίνι-ζάχαρη-καρύδια, τυλίγουμε, κόβουμε και τα ψήνουμε στους 170ο για 10-15 λεπτά να ροδίσουν.
Ζάχαρη μπορείτε να βάλετε καστανή αν σας αρέσει. Προσοχή μην σας καούν, ψήνονται πολύ γρήγορα!