Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3847-tartargeorgia.jpg
Βοδινό κρέας ταρτάρ



Πίτσα λαχταριστή

recipe image
Προστέθηκε απόgeorgia2783, Παρασκευή, 02 Νοέμβριος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Αγαπημένη πίτσα σε 2 παραλλαγές.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
2 ταψιά
  • .600 γρ Αλευρι
  • 1 μαγιά (42 γρ κυβακι)
  • περιπου μισο κ.γ.ζαχαρη (για την μαγια)
  • 300 μλ χλιαρο νερο
  • 1 κ.σ. λάδι
  • κοκκινο πιπερι (λιγο μεσα στην ζυμι)
  • αλατι περιπου μισο κ.γλ

Για το πρώτο ταψί

  • Σαλτσα, σαλαμι, μανιταρια, πιπεριες,κρεμμυδι και τυρι για σκεπασμα

Για το δεύτερο ταψί

  • Σαλτσα, ζαμπον, πιπεριες, μανιταρια, ανανα κομενο σε κομματια και τυρι.
Οδηγίες
  1. Βαζω το Αλευρι σε μια λεκανη και κανω στον πατο μια λακουβιτσα. Διαλύω την μαγια και βαζω λιγο νερο και τη  ζαχαρη και το ανακατεύω με ενα πηρουνι  μαζι και με λιγο αλευρι, αν χρειαστεί  και λίγο νερο ακομα. Το αφηνω να φουσκωσει και να βγαλει  φουσκαλιτσες.
  2. Του βαζω το υπολοιπο νερο, το κοκκινο πιπερι, Αλατι, Λαδι και το ζυμωνω να παρει ολο το αλευρι,και βαζοντας ακομα λιγο λαδι στο πατο της λεκανης και αν χειαστει  ακομα λιγο Αλευρι, το πολύ να πάρει ακομα 100 γραμμαρια Αλευρι ,αλλα οχι ολο μονομιας. Να μην κολάει  στα χερια,σχεδον λιγο.
  3. Το βγαζετε απο την λεκανη και το χτυπατε στον παγκο της κουζινας, βαζετε λιγο λαδι στον πατο της λεκανης και το σκεπαζετε με μια πετσετα της κουζινας η με μεμβρανη, σε ζεστο μερος, περιπου 30 λεπτα, να φουσκώσει.
  4. Αλείφω το ταψί με λαδι. Μοιράζουμε την ζύμη στα δυο και ανοίγουμε τα φύλα και τα απλωνουμε στα ταψια. Τα πιρουνιάζουμε με ενα πηρουνι, μεχρι τον πατο. Με ενα κουταλι  βαζουμε την μιση σαλτσα και βαζουμε οτι θελουμε επανω, ή διαλέγουμε μια από τις 2 εκδοχές που σας γράφω για γέμιση. 
  5. Πανω απο το τυρι βαζω κοκκινο πιπερι,και ριγανη τρι μμενη και ετοιμα για τον φουρνο.  Ψήνουμε στους 180ο στον Αερα  για 30 λεπτα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θελετε να φουσκώσει γρηγορα, βαλτε την λεκανη στο νεροχύτη και βαλτε ζεστο νερο και σκεπαστε το,οπως παντα, θα ανεβει  πιο γρήγορα.

Για την σαλτσα της πιτσας βάζουμε ολα μαζι στο μπελτερ:
Ενα μικρο κουτι ντοματινια.
ενα κουταλι λαδι
ριγανη η μπαχαρικα για Πιτσα
αλατι,πιπερι.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 16 Ιανουάριος 2014 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ νόστιμη και το ζυμάρι, απίθανο!!!
Σχόλιο από georgia2783 , Πέμπτη, 16 Ιανουάριος 2014
Ευχαρηστω Ηλιανα!!!!Πραγματη,ειναι απηθανη
Μεταφορά στην κορυφή