Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 17:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 17:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3421-tyropitaspanaki.jpg
Τυρόπιτα με Σπανάκι



Πίτσα Χριστουγεννιάτικο δέντρο

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Κυριακή, 06 Δεκέμβριος 2015
none
Περιγραφή

Με σφολιάτα,την αγαπημένη σας ζύμη ή την ζύμη της συνταγής για πίτσα φτιάξτε την να στολίσετε το τραπέζι σας !!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες

Ζύμη:

•400 γρ. αλεύρι για πίτσα,

•300 γρ νερό,

•100 γρ αλεύρι γ.ο.χ. ,

•12 γρ αλάτι,

•1 κουταλιά της σούπας λάδι,

•10 γραμμάρια μαγιά.

•Εναλλακτικά 2 φύλλα σφολιάτα.

•Για τη γέμιση

•σάλτσα ντομάτας για πίτσα ή σπιτική,

•ζαμπόν σε φέτες ,

•κασέρι σε φέτες,

•πιπεριά σε λωρίδες,(προαιρετικά)

•4 κουταλάκια του γλυκού πέστο (προαιρετικά)

•1/2 φλ. χοντροτριμμένο τυρί,

•ρίγανη .

Οδηγίες
  1. Για τη ζύμη:
  2. Ενώνουμε τα δύο αλεύρια σε μπολ , προσθέτουμε το αλάτι, τη μαγιά διαλυμένη σε λίγο ζεστό νερό.
  3. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο νερό, το λάδι, τέλος, λίγο αλάτι,ανακατεύουμε καλά και ζυμώνουμε αφράτο,μαλακό ζυμάρι.
  4. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για περίπου 30' ΄εως 1 ώρα να φουσκώσει, να διπλασιαστεί σε όγκο.
  5. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη, ανοίγουμε με τον πλάστη το ένα μέρος της ζύμης, δίνουμε το σχήμα του δέντρου, ή κόβουμε με μαχαιράκι σε τρίγωνο και σχηματίζουμε τον κορμό,(όπως στις φωτό).
  6. Απλώνουμε μια μικρή σάλτσα,πιπεριές, απάνω βάζουμε το ζαμπόν, τυρί και πέστο(προαιρετικά) .
  7. Τέλος πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο και ρίγανη.
  8. Σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι της ζύμης που έχουμε κόψει σε σχήμα δέντρου,κλείνουμε ελαφρά τις άκρες και χαράζουμε τα κλαδιά.
  9. Γυρίζουμε τα κλαδιά του δέντρου 3-4 φορές,σκεπάζουμε αφήνουμε για άλλα 30 λεπτά το ζυμαράκι μας να ξεκουραστεί.
  10. Ψήνουμε στους 200° για περίπου 20-30 λεπτά να ροδίσει.
  11. Εναλλακτικά ανοίγουμε τα φύλλα της σφολιάτας ένα ένα τα κόβουμε σε τρίγωνο αφήνοντας πάντα στο τέλος ένα μικρό κομματάκι για τον κορμό,βάζουμε την γέμιση με τον ίδιο τρόπο που περιγράφω πιο πάνω,κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και συνεχίζουμε τα παραπάνω βήματα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Με την σφολιάτα είναι πολύ εύκολα και γρήγορα να κάνουμε το δεντράκι μας, με το ζυμαράκι σίγουρα θα είναι πολύ νόστιμη η επιλογή δική σας! πηγή

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή