Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Pizza Margherita

recipe image
Προστέθηκε απόMargo, Δευτέρα, 27 Απρίλιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 7 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή Η απλή αλλά πεντανόστιμη πίτσα ντομάτα-τυρί ή αλλιώς "Μαργαρίτα" / "Margherita"!!
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
2 πίτσες 26 εκ. ή 1 αρκετά μεγάλη

Ζυμάρι

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ κ.γ. μαγιά ξερή
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • ¾ ποτηριού χλιαρό νερό
  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο

Σάλτσα

  • 3-4 μεγάλες ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες ή 1 κουτί ντοματάκια κονσέρβας
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι, δενδρολίβανο, ρίγανη ή βασιλικό
  • 1 κούπα νερό
  • 500γρ. διάφορα τυριά τριμμένα όπως μοτσαρέλα, κασέρι, ρεγκάτο, γκούντα, έμενταλ.
Οδηγίες

Για το ζυμάρι:

1. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και μαζεύουμε το ζυμάρι. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη, μέχρι να ξεκολλάει από τα χέρια μας.

2. Δουλεύουμε το ζυμάρι με το κάτω μέρος του καρπού μας, διπλώνοντάς το για 5 λεπτά.

3. Τοποθετούμε το ζυμάρι σε ένα λαδωμένο μπολ, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και από πάνω με μια πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο, για 1 ½ ώρα.

 

 

4. Παράλληλα, ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Σε κατσαρολάκι σοτάρουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες στο λάδι, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το νερό.

5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

6. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε φυλλαράκια δενδρολίβανου και ρίγανης ή βασιλικού.

7. Πατάμε με τα χέρια μας ελαφρά να φύγει ο αέρας και χωρίζουμε το ζυμάρι σε 2 μέρη.

8. Ανοίγουμε με τα δάχτυλά μας το κάθε ζυμάρι και το τοποθετούμε στο λαδωμένο ταψί. (όλη η δόση είναι για 2 πίτσες σε αντικολλητικά ταψάκια διαμέτρου 26 εκατ. ή για 1 μεγάλη στο παραλληλόγραμμο ταψί του φούρνου).

<9. Στρώνουμε στην επιφάνεια της πίτσας τη σάλτσα ντομάτας αφήνοντας όμως στην άκρη ένα περιθώριο πάχους ενός δαχτύλου περιμετρικά χωρίς σάλτσα.

 

10. Συνεχίζουμε ρίχνοντας τα διάφορα τυριά.

11. Σκεπάζουμε την πίτσα με μια πετσέτα και την αφήνουμε για 45 λεπτά τουλάχιστον να «ανέβει» ξανά.

 

12. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200oC πάνω-κάτω.

13. Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου στους 200oC – με αντιστάσεις μόνο από κάτω για 15-20 λεπτά και συνεχίζουμε στους 200oC- με αντιστάσεις πάνω-κάτω για άλλα 15-20 λεπτά.

 

 

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Για διαφορετική επικάλυψη πίτσας η διαδικασία είναι η ίδια μέχρι και το βήμα αρ. 9 στο στήσιμο της πίτσας. Έτσι, μετά το στρώσιμο της σάλτσας μπορούμε να προσθέσουμε φέτες ζαμπόν ή μπέικον, λεπτές φέτες μανιταριών, ροδέλες πιπεριάς, λουκάνικου και οτιδήποτε άλλο επιθυμούμε.
  • Συνταγή για πίτσα επίσης βρίσκουμε εδώ: Pizza!!
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 27 Απρίλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Καταπληκτική πίτσα και καταπληκτική παρουσίαση......ευχαριστούμε, Margo!!!!

Aν κανονίσουμε και το θέμα της θερμοκρασίας για τους φούρνους που δεν έχουν αυτήν την επιλογή,τότε θα διευκολύνεις πολύ κόσμο!!!!!!!!!
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 27 Απρίλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Σας ευχαριστώ! Σχετικά με την επιλογή του φούρνου κι εδώ ισχύει ό,τι έγραψα και στο ψωμί: Αν δεν υπάρχει στο φούρνο μας επιλογή για ψήσιμο με αντιστάσεις 'μόνο από κάτω', τότε πιθανόν να πρέπει να ψηθεί με αντιστάσεις πάνω-κάτω εξαρχής αλλά στην τελευταία κάτω σχάρα του φούρνου. Χρειάζεται από κάτω "δύναμη" στην αρχή για να το βοηθήσει να φουσκώσει αλλά και να μην ψηθεί νωρίτερα η επιφάνεια και το κάτω μέρος μείνει άψητο.
Σχόλιο από rosa 3 , Δευτέρα, 27 Απρίλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πολύ ωραία συνταγούλα θα πρέπει να είναι και πολύ νόστημη ευχαριστούμε Margo!!
Σχόλιο από Ροδάνθη , Τρίτη, 28 Απρίλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τελικά την έκανα και ηταν όντως εξαιρετική. Μπράβο.
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 03 Σεπτέμβριος 2009
Με διαφορετική επικάλυψη:
Πίτσα Ζαμπόν-Τυρί-Μανιτάρια-Πιπεριά

Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 03 Σεπτέμβριος 2009
Η φωτογραφία της διαφορετικής επικάλυψης

Image and video hosting by TinyPic
Σχόλιο από ΑΡΙΣΤΟΥΛΑ , Κυριακή, 22 Νοέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Αυτη την πιτσα φτιαχνω κι εγω αλλα αντι νερο βαζω χλιαρο γαλα και γινεται πιο αφρατη.Οταν την ξαναφτιαξετε βαλτε αντι φρεσκια ντοματα,κετσαπ και μεσα λιγο κυμινο.Γινεται πολυ νοστιμη.
Σχόλιο από ΑΡΙΣΤΟΥΛΑ , Κυριακή, 22 Νοέμβριος 2009
Ξεχασα να γραψω οτι την κετσαπ την βαζουμε ως βαση.
Σχόλιο από Τερτίλης , Τετάρτη, 31 Αύγουστος 2016 vote imagevote imagevote imagevote image
Υπεροχη. Δοκίμασα και εγώ το χλιαρό γαλα οπως είπε η Αριστούλα και οντως βγηκε αρκετά αφράτη. Πρόσθεσα και Arla Mozzarella και βγήκε υπεροχη. Έδωσε μια ωραία γευση στη μιξη των τυριών.
Μεταφορά στην κορυφή