Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3817-loukoumadesparliarou.jpg
Λουκουμάδες



Pizza Margherita

recipe image
Προστέθηκε απόMargo, Δευτέρα, 27 Απρίλιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 7 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή Η απλή αλλά πεντανόστιμη πίτσα ντομάτα-τυρί ή αλλιώς "Μαργαρίτα" / "Margherita"!!
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
2 πίτσες 26 εκ. ή 1 αρκετά μεγάλη

Ζυμάρι

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ κ.γ. μαγιά ξερή
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • ¾ ποτηριού χλιαρό νερό
  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο

Σάλτσα

  • 3-4 μεγάλες ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες ή 1 κουτί ντοματάκια κονσέρβας
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι, δενδρολίβανο, ρίγανη ή βασιλικό
  • 1 κούπα νερό
  • 500γρ. διάφορα τυριά τριμμένα όπως μοτσαρέλα, κασέρι, ρεγκάτο, γκούντα, έμενταλ.
Οδηγίες

Για το ζυμάρι:

1. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και μαζεύουμε το ζυμάρι. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη, μέχρι να ξεκολλάει από τα χέρια μας.

2. Δουλεύουμε το ζυμάρι με το κάτω μέρος του καρπού μας, διπλώνοντάς το για 5 λεπτά.

3. Τοποθετούμε το ζυμάρι σε ένα λαδωμένο μπολ, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και από πάνω με μια πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο, για 1 ½ ώρα.

 

 

4. Παράλληλα, ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Σε κατσαρολάκι σοτάρουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες στο λάδι, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το νερό.

5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

6. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε φυλλαράκια δενδρολίβανου και ρίγανης ή βασιλικού.

7. Πατάμε με τα χέρια μας ελαφρά να φύγει ο αέρας και χωρίζουμε το ζυμάρι σε 2 μέρη.

8. Ανοίγουμε με τα δάχτυλά μας το κάθε ζυμάρι και το τοποθετούμε στο λαδωμένο ταψί. (όλη η δόση είναι για 2 πίτσες σε αντικολλητικά ταψάκια διαμέτρου 26 εκατ. ή για 1 μεγάλη στο παραλληλόγραμμο ταψί του φούρνου).

<9. Στρώνουμε στην επιφάνεια της πίτσας τη σάλτσα ντομάτας αφήνοντας όμως στην άκρη ένα περιθώριο πάχους ενός δαχτύλου περιμετρικά χωρίς σάλτσα.

 

10. Συνεχίζουμε ρίχνοντας τα διάφορα τυριά.

11. Σκεπάζουμε την πίτσα με μια πετσέτα και την αφήνουμε για 45 λεπτά τουλάχιστον να «ανέβει» ξανά.

 

12. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200oC πάνω-κάτω.

13. Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου στους 200oC – με αντιστάσεις μόνο από κάτω για 15-20 λεπτά και συνεχίζουμε στους 200oC- με αντιστάσεις πάνω-κάτω για άλλα 15-20 λεπτά.

 

 

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Για διαφορετική επικάλυψη πίτσας η διαδικασία είναι η ίδια μέχρι και το βήμα αρ. 9 στο στήσιμο της πίτσας. Έτσι, μετά το στρώσιμο της σάλτσας μπορούμε να προσθέσουμε φέτες ζαμπόν ή μπέικον, λεπτές φέτες μανιταριών, ροδέλες πιπεριάς, λουκάνικου και οτιδήποτε άλλο επιθυμούμε.
  • Συνταγή για πίτσα επίσης βρίσκουμε εδώ: Pizza!!
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 27 Απρίλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Καταπληκτική πίτσα και καταπληκτική παρουσίαση......ευχαριστούμε, Margo!!!!

Aν κανονίσουμε και το θέμα της θερμοκρασίας για τους φούρνους που δεν έχουν αυτήν την επιλογή,τότε θα διευκολύνεις πολύ κόσμο!!!!!!!!!
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 27 Απρίλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Σας ευχαριστώ! Σχετικά με την επιλογή του φούρνου κι εδώ ισχύει ό,τι έγραψα και στο ψωμί: Αν δεν υπάρχει στο φούρνο μας επιλογή για ψήσιμο με αντιστάσεις 'μόνο από κάτω', τότε πιθανόν να πρέπει να ψηθεί με αντιστάσεις πάνω-κάτω εξαρχής αλλά στην τελευταία κάτω σχάρα του φούρνου. Χρειάζεται από κάτω "δύναμη" στην αρχή για να το βοηθήσει να φουσκώσει αλλά και να μην ψηθεί νωρίτερα η επιφάνεια και το κάτω μέρος μείνει άψητο.
Σχόλιο από rosa 3 , Δευτέρα, 27 Απρίλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πολύ ωραία συνταγούλα θα πρέπει να είναι και πολύ νόστημη ευχαριστούμε Margo!!
Σχόλιο από Ροδάνθη , Τρίτη, 28 Απρίλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τελικά την έκανα και ηταν όντως εξαιρετική. Μπράβο.
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 03 Σεπτέμβριος 2009
Με διαφορετική επικάλυψη:
Πίτσα Ζαμπόν-Τυρί-Μανιτάρια-Πιπεριά

Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 03 Σεπτέμβριος 2009
Η φωτογραφία της διαφορετικής επικάλυψης

Image and video hosting by TinyPic
Σχόλιο από ΑΡΙΣΤΟΥΛΑ , Κυριακή, 22 Νοέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Αυτη την πιτσα φτιαχνω κι εγω αλλα αντι νερο βαζω χλιαρο γαλα και γινεται πιο αφρατη.Οταν την ξαναφτιαξετε βαλτε αντι φρεσκια ντοματα,κετσαπ και μεσα λιγο κυμινο.Γινεται πολυ νοστιμη.
Σχόλιο από ΑΡΙΣΤΟΥΛΑ , Κυριακή, 22 Νοέμβριος 2009
Ξεχασα να γραψω οτι την κετσαπ την βαζουμε ως βαση.
Σχόλιο από Τερτίλης , Τετάρτη, 31 Αύγουστος 2016 vote imagevote imagevote imagevote image
Υπεροχη. Δοκίμασα και εγώ το χλιαρό γαλα οπως είπε η Αριστούλα και οντως βγηκε αρκετά αφράτη. Πρόσθεσα και Arla Mozzarella και βγήκε υπεροχη. Έδωσε μια ωραία γευση στη μιξη των τυριών.
Μεταφορά στην κορυφή