Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

693-krouasanfrora1.jpg
Κρουασάν με Φλόρα



Πολίτικο γλυκό

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Τρίτη, 22 Μάιος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Νόστιμο, σιροπιαστό γλυκό με τέλεια κρέμα!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
20 κομμάτια

   Για το ραβανί:

  •    240 γρ. σιμιγδάλι ψιλό,
  •    80 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. ή φαρίνα,
  •    150 γρ. ζάχαρη,
  •    160 ml λάδι ή καλαμποκέλαιο,
  •    200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι,
  •    3 μεγάλα αυγά ελαφρά χτυπημένα,
  •    χυμό από μισό πορτοκάλι,
  •    ξύσμα από ένα πορτοκάλι,
  •    1 κ.γλ.μπέικιν πάουντερ.

   Για την κρέμα:

  •    1 λίτρο γάλα,
  •    75 γρ. ζάχαρη,
  •    90 γρ. νισεστέ[κόρν φλάουερ],
  •    λίγη κανέλα για πασπάλισμα.

   Σιρόπι:

  •    200 γρ. ζάχαρη,
  •    300 ml νερό,
  •    1 φλούδα λεμονιού.
Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190 βαθμούς.   Ανακατεύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι, το μπέικιν και την ζάχαρη. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 30 Χ 40 εκ. περίπου.
  2. Χτυπάμε το λάδι με το γιαούρτι, τα αυγά, το χυμό και το ξύσμα, στην πιο χαμηλή ταχύτητα του μίξερ, προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα του σιμιγδαλιού.
  3. Αδειάζεμε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί και στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια. Το ψήνουμε για 25 - 30 λεπτά περίπου. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε λίγα λεπτά.
  4. Ετοιμάζουμε το σιρόπι:βάζουμε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη και το νερό και βάζουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και σιγοβράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά.
  5. Αφού πέσει η θερμοκρασία του γλυκού, κάνουμε με μια οδοντογλυφίδα πολλές τρυπούλες στην επιφάνεια και περιχύνουμε με το σιρόπι. Αφήνουμε το ραβανί όπως είναι πάνω στη σχάρα να απορροφήσει το σιρόπι και να κρυώσει.
  6. Ετοιμάζουμε την κρέμα:   Κρατάτε περίπου 3/4 κούπας από το γάλα και διαλύουμε μέσα το κόρν φλάουερ. Το υπόλοιπο το βάζουμε με την ζάχαρη στη φωτιά.   Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και μετά το αφήνουμε να κάψει. Στο καυτό γάλα, προσθέτουμε ανακατεύοντας το γάλα με το διαλυμένο κόρν φλάουερ, ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
  7. Απλώνουμε την κρέμα, πάνω στο σιροπιασμένο γλυκό και αφήνουμε να κρυώσει.   Αν θέλετε πασπαλίζετε με τριμμένη κανέλα ή τρούφα ή και τα δύο μαζί.Το φυλάμε στο ψυγείο, κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε!!
Λίγα μυστικά ακόμα

Δροσερό γλυκό με πολύ ωραία γεύση!! Ωραίο θα είναι βάζοντας κρέμα Ανθος αραβοσίτου λεμόνι,αυτή που βράζουμε,για πιο δροσερή καλοκαιρινή γεύση!! όπως κι αν το φτιάξετε να ξέρετε πως είναι νοστιμότατο!

Συνταγή από το radicio.com

Σχόλια
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Πέμπτη, 24 Μάιος 2012
Ωραιότατο!!!! Μπράβο Βασιλική!!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Πέμπτη, 24 Μάιος 2012
Ευχαριστώ Τζένη,να είσαι καλά!!
Σχόλιο από Parliarita , Σάββατο, 26 Μάιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Βασιλικη σιγουρα νοστιμο κα ελαφρυ,σου δινει την δυνατοτητα το γλυκο σου να παιξεις με τις γευσεις!!!!!!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Σάββατο, 26 Μάιος 2012
Parliarita είναι πολύ δροσερό και νόστιμο γλυκό!φυσικά επιλέγουμε τις δικές μας γεύσεις κρέμας!
Σε ευχαριστώ για τα σκουφάκια!:)
Σχόλιο από ελσα , Τετάρτη, 22 Μάιος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
νοστιμοτατο γλυκακι...το κοψαμε πριν καν μπει στο ψυγειο....
Σχόλιο από vasiliki ver , Πέμπτη, 23 Μάιος 2013
Ελσα ευχαριστώ πολύ,χαίρομαι που σας άρεσε το γλυκό!
Μεταφορά στην κορυφή