Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...


Πολίτικο Θεσσαλονίκης

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Παρασκευή, 04 Μάρτιος 2016
none
Περιγραφή

Ένα πολύ νόστιμο γλυκό ταψιού.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • Για την βάση
  • 2 1/2 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 250ml φρέσκο γάλα
  • 1/2 κ.σ μπέικιν
  • 1 κ.γ μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.γ μαστίχα κοπανισμένη
  • Για το σιρόπι
  • 2 1/2 φλ/ τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλ/ τσαγιού νερό
  • Για την κρέμα
  • 1 φακελάκι κρέμα στιγμής ζαχαροπλαστικής για μιλφέιγ
  • 600ml γάλα
Οδηγίες
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι,την ζάχαρη,την μαστίχα,το μπέικ και το γάλα με την σόδα αφού τα ανακατέψουμε πρώτα μαζί
  2. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι περίπου 32εκ ή 25χ33 εκ.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα,στους 180 βαθμούς,για 30 λεπτά περίπου,βγάζουμε απο τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει
  4. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 8 λεπτά και έτσι καυτό όπως θα είναι σιροπιάζουμε με ένα κουτάλι λίγο λίγο όλη την επιφάνεια του γλυκού.Το αφήνουμε να κρυώσει καλά
  5. Χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά το περιεχόμενο του φακέλου με τα 600ml γάλα και με την βοήθεια μιας σπάτουλας την απλώνουμε πάνω απο ρεβανί
  6. Πασπαλίζουμε με κανέλα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν σερβίρουμε

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε αντί για κρέμα στιγμής ζαχαροπλαστικής να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε άλλη κρέμα της αρεσκείας μας,
Πηγή συνταγής εδω
http://www.newsbomb.gr/bombplus/blogs/story/436593/glyko-peirasmos-syntagi-gia-politiko-thessalonikis

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 08 Μάρτιος 2016
τι μέγεθος ταψί πρέπει να βάλουμε;
Σχόλιο από Bianka , Τρίτη, 08 Μάρτιος 2016
Ηλιαννα !!
Στο βήμα 2 γράφει !!!
25χ33
Μεταφορά στην κορυφή