Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Πολίτικο

recipe image
Προστέθηκε απόΝΤΙΝΑ, Τρίτη, 30 Ιούνιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Δεν ξέρω αν αυτή η συνταγή ειναι τόσο του γούστου μου. Εκείνο που ξέρω με σιγουριά είναι οτι με ταξιδεύει πίσω στα χρόνια της αθωότητας, όταν όλα μοσχομύριζαν  μαστίχα και αγάπη

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

Για τη ζύμη

  • 5 κόκκους μαστίχα
  • 200 γρ νερό
  • 270 ζάχαρη
  • 100 γρμ μαστίχα λικερ η κουαντρο
  • 190 γρμ μαργαρίνη
  • 2 βανίλιες άρωμα
  • 180 γρμ αλεύρι
  • 140 γρμ σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 κουταλακια μπεικιν
  • 4 αυγά

Για το σιρόπι

  • 400 γρμ νερό
  • 460 ζάχαρη
  • μια βανίλια άρωμα
  • χυμό απο μισό λεμόνι
  • ξύσμα

Για τη βάση

  • Κανταΐφι και λιγο βούτυρο για αλειμμα
Οδηγίες
  1. Αλεθουμε τη ζάχαρη με τη μαστίχα
  2. Βάζουμε τη μαργαρίνη, το νερό, το λικερ, τις βανίλιες, τη ζάχαρη, τη μαστίχα και τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτα
  3. Αποσύρουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι , κάνοντας μια στρώση πάνω απο το καυτό υλικό
  4. Πάνω απο το αλεύρι τα αυγά.
  5. Τα χτυπάμε με ξύλινη κουτάλα ή με το μίξερ χειρός, δεν θέλει πολύ χτύπημα
  6. Αλείφουμε το ταψι μας με βούτυρο και καλύπτουμε  τον πάτο και τα πλαϊνά του με το καταϊφι , επάνω  ρίχνουμε το υλικό μας
  7. Ψήνουμε στους 200 β για 40 λεπτά
  8. Για το σιρόπι βάζουμε όλα τα υλικά μαζίι  και βράζουμε για 10 λεπτά
  9. ΄Οταν κρυώσει το γλυκό ρίχνουμε το σιρόπι σουρώνοντάς το
  10. Κατόπιν το χαρασουμε και γεμίζουμε  τις χαρακιές με λέμον καρτ που υπάρχει στο σαιτ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ολα τα πολίτικα γλυκά εχουν πολύ ζάχαρη
Εσείς μειώστε το σιρόπι ανάλογα με την προτίμηση σας
Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 01 Ιούλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Εντυπωσιακό το γλυκό σου Ντίνα και σίγουρα νόστιμο με τόσα αρώματα!!
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 01 Ιούλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πολυ ωραιο και εντυποσιακο γλυκο Ντινα
αλλα ποτε βαζουμε το καταιφι;
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Παρασκευή, 03 Ιούλιος 2009
Μπιανκα με το κανταΐφι καλύπτουμε το ταψι .Τον πάτο και τα πλαϊνά .Κατοπιν ρίχνουμε το χυλό .
Σχόλιο από Bianka , Παρασκευή, 03 Ιούλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ευχαριστω καλη μου Ντινα,τωρα το καταλαβα
Μεταφορά στην κορυφή