Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1799-indikorolokima1.jpg
Iνδικό ρολό με κιμά



Πρασοκιμαδόπιτα

recipe image
Προστέθηκε απόMargo, Τρίτη, 28 Απρίλιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια νόστιμη παραδοσιακή πίτα με χειροποίητη σπιτική σφολιάτα. Δύο τα φύλλα που ανοίγουμε, αλλά όταν ψήνεται πολλαπλασιάζονται, όσα και τα κομματάκια που κόψαμε.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
1 μεγάλο ταψί

Γέμιση

  • 5 πράσα σε ροδέλες
  • 1 κούπα νερό
  • 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 250 γρ. κιμά χοιρινό
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Ζυμάρι:

  • 800 γρ. αλεύρι
  • 1 ½ ποτήρι νερού χλιαρό νερό
  • 1κ. γ. αλάτι
  • 150 γρ. βούτυρο φυτικό
  • 150 γρ. μαργαρίνη
  • αλεύρι για το άνοιγμα του φύλλου
Οδηγίες

 

1. Σε κατσαρόλα σοτάρουμε με ελαιόλαδο τα πράσα, προσθέτοντας και το νεράκι.

2. Όταν μαλακώσουν προσθέτουμε τους κιμάδες να σοταριστούν, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να γίνουν (10-15 λεπτά) και να απορροφηθούν τα υγρά.

3. Σε ανοικτή λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι και τα αναμιγνύουμε.

4. Προσθέτουμε το νερό, μαζεύουμε το ζυμάρι μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και το διπλώνουμε με το κάτω μέρος του καρπού μας. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

5. Λιώνουμε τα βούτυρα (να μην κάψουν).

6. Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 2 μέρη και το κάθε μέρος σε χοντρό φύλλο βουτυρώνοντάς το πολύ καλά.

7. Χωρίζουμε το φύλλο σε 4 οριζόντιες και 4 κάθετες γραμμές και με μαχαίρι κόβουμε όλα τα κομματάκια εκτός από το κεντρικό τετραγωνάκι.

8. Παίρνουμε κάθε ένα κομματάκι το ανοίγουμε με τα δάχτυλά μας, το κολλάμε το ένα επάνω στο άλλο και με το τελευταίο τα καλύπτουμε όλα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και στο δεύτερο φύλλο.

9. Καλύπτουμε με μεμβράνη τα δύο κομμάτια και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να παγώσουν.

10. <βουτυρώνουμε p="">

11. Πασπαλίζουμε με αλεύρι την επιφάνεια της εργασίας μας, παίρνουμε το πρώτο κομμάτι και ανοίγουμε φύλλο (χοντρό) όσο η περίμετρος του ταψιού μας.

12. Τοποθετούμε το φύλλο στο ταψί, και μετά στρώνουμε επάνω όλη τη γέμιση την οποία ραντίζουμε με λίγο από το βούτυρο.

13. Πάνω από τη γέμιση βάζουμε το δεύτερο φύλλο, βουτυρώνουμε και χαράζουμε την πίτα.

15. Ψήνουμε με αέρα σε προθερμασμένο φούρνο 170οC για περίπου 50 λεπτά και μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα

 

 

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 28 Απρίλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Yπέροχη παρουσίαση....για 10 σκούφους κάνει!!!!!!!!!!
Σχόλιο από rosa 3 , Τρίτη, 28 Απρίλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
καταπληκτική!!!!θα την φτιάξω το συντομότερο και πολύ ωραίες οι οδηγίες σου Margo ένα μεγάλο μπράβο σε ευχαριστούμε που την μιράστικες μαζί μας
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 29 Απρίλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Σας ευχαριστώ όλους!!
Σχόλιο από mpia , Πέμπτη, 25 Νοέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote image
NOSTIMOTATH.......... MAS ARESE OLOYS MAS ...
Σχόλιο από Ε.Φ. , Κυριακή, 11 Σεπτέμβριος 2011
Όμορφα φτιαγμένη η πίτα σου Margo!μπράβο!
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Παρασκευή, 08 Νοέμβριος 2013
Πολύ καλή η πίτα margo..την έφτιαξα σήμερα... πρόσθεσα μόνο 2 ξερά κρεμμύδια και έγινε ανάρπαστη!!Σευχαριστούμε για τη συνταγή!!
Μεταφορά στην κορυφή