Πρασόσουπα η νόστιμη
- 300 γρ κιμά μισό μισό.
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε κυβακια
- 2 κ σ μπεικον (Προαιρετικα)
- 2 κ σ λαδι
- 2 μέτρια Πράσα κομμένα σε λωρίδες
- 2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε κυβακια
- 200 γρ τυρι που ειναι σε τριγωνα (λα βασ κιρι)
- 2 κ σ ξυνη κρέμα ( αν θελουμε, εγω δεν εβαλα )
- 600 μλ ζωμο απο 1 1/2 ζελέ της κνορ
- Αλάτι,Πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο τριμμενο
- Βαζουμε το λαδι με το μπεικον σε μια κατσαρολα και καβουρντιζουμε λιγο και τα κρεμμυδια.
- Ρίχνουμε τον κιμά αφήνουμε να καβουρντιστεί και αυτός λιγο.
- Ρίχνουμε τα πράσα ,ανακατεύουμε να μαραθει για λιγο.
- Ρίχνουμε το ζωμο και τις πατάτες ,αφήνουμε για 20 λεπτα να βράσουν.
- Τέλος ρίχνουμε το τυρι και την ξυνη κρέμα.
- Δοκιμαζουμε απο αλάτι ,ρίχνουμε πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
- Σερβιρουμε καυτή με ψωμάκι φρέσκο