Ψάρι Φιλέτο Bordelaise
400 γρ φιλέτο σολομού ή μπακαλιάρου
1 κουταλιά της σούπας λάδι
20 γρ. βούτυρο
1 μικρό κρεμμύδι σε ζάρια κομμένο
1 σκελίδα σκόρδο σε ζάρια κομμένο
30 γρ. παξιμάδι τριμμένο
1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό,
4 κουταλιές της σούπας αρωματικά βότανα, από την κατάψυξη, είναι σε κουτάκι (προαιρ.)
Αλατοπίπερο
100 ml Ζωμό ψαριών
χυμό από ½ λεμόνι
Πλένουμε τα φιλέτα των ψαριών, τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε το λάδι και το βούτυρο να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο σε ζάρια. Και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Βάζουμε τέλος το παξιμάδι, τα βότανα, το αλάτι και το πιπέρι και τα κάνουμε ένα μίγμα.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βάζουμε τα ψάρια σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ. Βάζουμε επάνω το μείγμα, ρίχνουμε το ζωμό και το βάζουμε στον φούρνο στο μεσαίο μέρος. Ψήνουμε για 15 λεπτά. Μετά από 5 λεπτά το κοιτάμε, αν έχει νερό, αν όχι, ρίχνουμε λίγο ακόμη και το βάζουμε για 10 λεπτά στο γκριλ.
Το σερβίρουμε με λεμόνι, ρύζι ή πατάτες νερόβραστες και σαλάτα.




