Ψάρι στο φούρνο με κολοκυθάκια
Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
- 750 γρ φιλέτο ψαριού, εγω εβαλα μπακαλιαρο
- 500 γρ κολοκυθάκια
- 2 μεγάλες ντομάτες
- 1 σκελίδα σκόρδο κομμένο μικρα κομματακια
- 200 γρ κρέμα γαλακτος
- 1 κουταλιά της σούπας κορν φλαουερ η νισεστε
- 100 γρ τυρί (γκούντα), τριμμένο
- 1 κουταλιά της σούπας βασιλικο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού άνηθο, ψιλοκομμένο
- Αλατοπίπερο
- τσιλι σε κομματάκια κομμένο
- 2 κ γ παξιμαδι τριμμένο
- χυμο απο 1 λεμονι
Οδηγίες

- Αναβουμε το φούρνο στους 200 ° C (αερα στους 180 ° C). Πλενουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες, κατά προτίμηση με αποφλοιωτή λαχανικών η στον τριφτη.
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε με τα κολοκυθακια καλά, ριχνουμε αλάτι, πιπέρι και βουτυρωνουμε ενα πυρεξ και ριχνουμε μεσα το κολοκυθακι.
- Κόψτε το ψαρι σε 4 κομμάτια, ραντιζουμε με το χυμό λεμονιού και ριχνουμε αλάτι και πιπέρι. Βαζουμε τα φιλέτα επανω στα κολοκυθάκια. Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες και τοποθετήστε επανω στα ψάρια.
- Ανακατεύουμε την κρέμα με το νιστιστε η κορν φλαουερ και περιχύνουμε επανω στο ψαρι με τις ντοματες. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, πασπαλιζουμε με τη φρυγανιά και το τριμμένο τυρί, βαζουμε εδω εκει λιγο βουτυρο.
- Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε περίπου 30 -40 λεπτά. Σερβίρουμε με ρύζι, πατατες ακορντεον ή ψωμί.
Σχόλια
Πεντανόστιμη συνταγή!! Μια διαφορετική πρόταση για τα ψάρια μας!!