Ψάρι στο φούρνο με λαχανικά

Ακόμη κι αν δεν ανήκετε στους λάτρεις του ψαριού, θα γλείφετε τα δάχτυλά σας, μας λέει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και είναι σίγουρο αυτό!
- 1 ολόκληρο ψάρι,1½ κιλό περίπου καθαρισμένο,
- 3 κλωνάρια σέλερι κομμένα σε καρέ,
- 3 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε καρέ,
- 3 πατάτες κομμένες σε μικρά καρέ,
- 3 ντομάτες κομμένες σε καρέ,
- 1 ντομάτα κομμένη σε φέτες,
- θυμάρι ή ρίγανη φρέσκια ή αποξηραμένη,
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο,
- αλατοπίπερο.
- Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε καρέ, καθαρίζουμε το ψάρι και το πλένουμε πολύ καλά.
- Σε μακρόστενο ταψάκι ή πυρέξ στρώνουμε τα κομμένα σε καρέ λαχανικά, έβαλα και 1 πράσινη πιπεριά μαζί, έδωσε το άρωμα της, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε με τα χέρια.
- Τοποθετούμε το ψάρι πάνω στο στρώμα των λαχανικών και το καλύπτουμε με τις φέτες ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και το θυμάρι ή τη ρίγανη, περιχύνουμε με το λάδι. Καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC, στις αντιστάσεις, για 40΄.
- Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 15΄να ροδίσει.
Το φαγητό αυτό γίνεται με φαγκρί, συναγρίδα και όλα τα μεγάλα ψάρια! Αν θέλετε προσθέστε και 1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί, εγώ έβαλα!