Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3237-aggourivarka.jpg
Ορεκτικά με αγγούρι



Ψητό αρνί με βότανα και μέλι

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Κυριακή, 30 Σεπτέμβριος 2012
none
Περιγραφή

Έφτιαξα το υπέροχο-γευστικότατο φαγητό με κατσικάκι για λιγότερο λίπος και έγινε πεντανόστιμο!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 1/2 κ. αρνί ή κατσίκι, απλά χαραγμένο ΟΧΙ κομμένο σε μερίδες,
  • 1/2 φλ.χαμομήλι αποξηραμένο,
  • 12 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο χοντροκομμένα,
  • 4 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο,
  • από 1 κ.σ. θυμάρι και ρίγανη,
  • αλατοπίπερο,
  • χυμός λεμονιού,
  • 1 κ.σ. μέλι,
  • 1/2 φλ. λάδι,
  • 125ml νερό.
Οδηγίες
  1. Πλένουμε καλά το κρέας, αφήνουμε να στραγγίξει λίγο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Με μαχαίρι χαράζουμε διάφορα σημεία στο κρέας, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε σε ταψάκι με καπάκι αν έχουμε.
  2. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ξηρό χαμομήλι, το θυμάρι, δεντρολίβανο, φασκόμηλο και ρίγανη μαζί . Αλατίζουμε με προσοχή και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  3. Παίρνουμε από το μείγμα βοτάνων και βάζουμε μέσα στο δέρμα του, στις χαρακιές, και σε όλη τη σάρκα του αρνιού. Ρίχνουμε και λίγο από το μείγμα στο ταψί, ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού.
  4. Περιχύνουμε το μέλι απάνω, το λάδι, κλείνουμε το καπάκι ή το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 2 ώρες ελέγχοντας τακτικά, ίσως χρειαστεί λίγο ακόμη νερό.
  5. Αφαιρούμε το καπάκι ή το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να ροδίσει καλά το κρέας μας.
  6. Σερβίρουμε περιχύνοντας το κρέας με τους χυμούς από το ταψί.

 

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Συνταγή από το:.bbc.co.uk

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 02 Οκτώβριος 2012
Σκέτη ευωδιά θάναι!!!!Θα φτιαχτεί σύντομα!
Σχόλιο από vasiliki ver , Τρίτη, 02 Οκτώβριος 2012
Ευχαριστώ Ηλιάννα!!
Γίνεται πολύ νόστιμο,περιμένω εντυπώσεις!!
Μεταφορά στην κορυφή