Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Ψητό της κατσαρόλας

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Παρασκευή, 20 Μάρτιος 2009
none
Περιγραφή

Το ψητό της κατσαρόλας είναι ένα από τα αγαπημένα κυριακάτικα φαγητά της ελληνικής οικογένειας, αλλά και ένα φαγητό που προσφέρουμε όταν κάνουμε τραπέζι ή μπουφέ.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 με 1,5 κιλό μοσχάρι για κατσαρόλα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κούπα κρασί λευκό
  • μισή κούπα λάδι
  • διάφορα λαχανικά όπως καρότα, κολοκύθια, πράσα, σέλινο, άνηθο ή ό,τι σας βρίσκεται, χοντροκομμένα
  • αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες
  1. Σε κατσαρόλα βάζω το λάδι να κάψει και σοτάρω το κρέας από όλες τις μεριές να ροδοκοκκινίσει.
  2. Μετά προσθέτω τα λαχανικά να σοταριστούν και αυτά και να πάρουν χρώμα.
  3. Στη συνέχεια σβήνω με κρασί και προσθέτω και 1 ποτήρι νερό, αλάτι και πιπέρι και αφήνω να ψηθεί, χαμηλώνοντας τη φωτιά, γύρω στη 1,5 ώρα.
  4. Τέλος σουρώνω το ζουμί από τα λαχανικά και τα πετώ και διορθώνω τη γεύση της σάλτσας μας.
  5. Το σερβίρω με πατάτες με δεντρολίβανο ή με πουρέ ή ακόμα και με ρύζι πιλάφι.
  6. Καλή επιτυχία!
Σχόλια
Σχόλιο από Ε.Φ. , Κυριακή, 17 Οκτώβριος 2010
Κλασσικό φαγητό,ευπρόσδεκτο απο όλους ! πολύ καλή συνταγή Ιλιάννα! κάπως έτσι το κάνω και γώ!
Μεταφορά στην κορυφή